Η Σαουδική Αραβία έτοιμη να φυτέψει δέκα δισεκατομμύρια δέντρα στην επικράτειά της!

Η Σαουδική Αραβία έτοιμη να φυτέψει δέκα δισεκατομμύρια δέντρα στην επικράτειά της!

H Σαουδική Αραβία, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, παρουσίασε χθες Σάββατο ένα φιλόδοξο σχέδιο που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη φύτευση δισεκατομμυρίων δέντρων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η “Πράσινη Πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας” σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές CO2, αυξάνοντας το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην κατανάλωση ενέργειας σε 50% έως το 2030, τόνισε ο πανίσχυρος πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, γνωστός και με τα αρχικά του ονόματός του “MbS”.

Η Σαουδική Αραβία επιθυμεί επίσης να φυτέψει δέκα δισεκατομμύρια δέντρα στην επικράτειά της μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, πρόσθεσε ο μπιν Σαλμάν σε μια ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA. Στο πλαίσιο της “Πράσινης Πρωτοβουλίας για την Μέση Ανατολή”, το σουνιτικό βασίλειο σχεδιάζει να φυτέψει 40 δισεκατομμύρια επιπλέον δέντρα σε συνεργασία με άλλες αραβικές χώρες, δήλωσε ο MbS.

“Το βασίλειο, η περιοχή και ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να προχωρήσουν περαιτέρω και πολύ πιο γρήγορα στην μάχη τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή”, δήλωσε ο πρίγκιπας διάδοχος και ντε φάκτο ηγέτης της χώρας. “Απορρίπτουμε το λάθος δίλημμα μεταξύ διατήρησης της οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος”, συμπλήρωσε.

Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει πώς θα προχωρήσουν οι αρχές στη φύτευση τόσων δέντρων και, στη συνέχεια, τη φροντίδα τους, σε μια περιοχή κυρίως ερήμου με εξαιρετικά περιορισμένους υδάτινους πόρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό το νέο σχέδιο είναι μέρος του “Οράματος 2030” (Vision 2030), του φιλόδοξου προγράμματος επενδύσεων σε τομείς βιομηχανίας, υποδομών και υπηρεσιών που αποσκοπούν στη διαφοροποίηση της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας, που εξαρτάται από τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.