ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Nike: Επανακυκλοφορεί χρησιμοποιημένα παπούτσια για το καλό του περιβάλλοντος

Nike: Επανακυκλοφορεί χρησιμοποιημένα παπούτσια για το καλό του περιβάλλοντος

Η ΝΙΚΕ σχεδιάζει να πουλήσει χρησιμοποιημένα παπούτσια σε μειωμένη τιμή και να γίνει ακόμα πιο φιλική στο περιβάλλον.

Φαίνεται πως η ΝΙΚΕ αλλάζει επίπεδο και γίνεται πιο οικονομική αλλά και ακόμα περισσότερο φιλική στο περιβάλλον. Ο αθλητικός κολοσσός ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει να πουλάει χρησιμοποιημένα παπούτσια που έχουν επιστραφεί για να μειώσει τα απορρίμματα των καταναλωτών.

Το «Nike Refurbished», όπως θα λέγεται το νέο project, θα περιλαμβάνει αρχικά τον καθαρισμό των παπουτσιών, προτού τα διανείμει σε καταστήματά της στις ΗΠΑ.

Σήμερα το 75% τόσο των παπουτσιών όσο και των ενδυμάτων της ΝΙΚΕ είναι από ανακυκλωμένο υλικό με την αμερικανική εταιρεία να συνεχίζει να εξερευνά τρόπους για να επεκτείνει τη «διάρκεια ζωής» των προϊόντων της, αλλά και να παραμένει «σύμμαχος» για τον πλανήτη.

Αφορούν παπούτσια που θα επιστρέφονται στα καταστήματα της ΝΙΚΕ μέσα σε 60 μέρες ή που θα πληρούν τις προϋποθέσεις. Θα είναι χωρισμένα σε τρία επίπεδα, πριν ξεκινήσει η διαδικασία του καθαρισμού.

  1. Σαν καινούρια
  2. Μερικώς φθαρμένα
  3. Ελαττωματικά (λεκέδες, αποχρωματισμός, σημάδια)
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι τα τέλη Απριλίου, 15 καταστήματα της ΝΙΚΕ θα μεταφέρουν παπούτσια «Nike Refurbished». Σε βάθος πενταετίας η εταιρία σκοπεύει να αφαιρέσει τον άνθρακα αυξάνοντας τη χρήση των περιβαλλοντικών υλικών στο 50%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.