Ψαράς από την Μασαχουσέτη έπιασε …μπλέ αστακό! (φωτό)

Ψαράς από την Μασαχουσέτη έπιασε …μπλέ αστακό! (φωτό)

Τον πιο σπάνιο αστακό του κόσμου έπιασε ένας ψαράς από την Μασαχουσέτη, ο οποίος μοιράστηκε φωτογραφίες με το μπλε αστρακοειδές.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι σχεδόν ακατόρθωτο να τους ψαρέψεις, καθώς μέχρι τώρα έχει αλιευθεί ένας στα δυο εκατομμύρια.

Το μπλε χρώμα του αστακού προέρχεται από μία γενετική ανωμαλία που αναγκάζει τον οργανισμό του να παράγει υπερβολική ποσότητα μιας συγκεκριμένης

πρωτεΐνης, κρυστασιανίν, σύμφωνα με το Ενυδρείο SEA

.

Ο ψαράς, εδώ και 30 χρόνια, Γουάιν Νίκερσον ανέφερε πως μόλις είδε τον μπλε αστακό, τον τοποθέτησε αμέσως σε μία γυάλα με θαλασσινό νερό για να σωθεί.

Για τους ψαράδες το να πιάσουν ένα σπάνιο πλάσμα, όπως ο μπλε αστακός είναι σημάδι καλής τύχης και γι΄αυτό είναι σύνηθες να μην το τρώνε.

Σύμφωνα με τον Νίκερσον, μπορεί ο μπλε να είναι σπάνιος, αλλά ακόμη πιο σπάνιοι είναι οι κίτρινοι και οι λευκοί αστακοί, οι οποίοι έχουν πιθανότητες μία στα 100 εκατομμύρια να πιαστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος εξέφρασε την θέληση του να δωρήσει το μπλε αστακό στο ενυδρείο της Βοστόνης, το οποίο φιλοξενεί ακόμη έναν μπλε και ένα ροδακινί αστακό. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.