Επίθεση 50 λαγοκέφαλων κατασπάραξε την ψαριά – Διέλυσαν τα δίχτυα των ψαράδων (φώτο)

Επίθεση 50 λαγοκέφαλων κατασπάραξε την ψαριά – Διέλυσαν τα δίχτυα των ψαράδων (φώτο)

Άλλη μια ψαριά του αλιευτικού με καπετάνιο τον Λάμπη Τζαράκη και το πλήρωμά του, «έπεσε» στα κοφτερά δόντια των λαγοκεφάλων. Τη στιγμή που το αλιευτικό βρισκόταν στα ανοιχτά και στα δίχτυα βρισκόταν καλή ψαριά, δέχτηκε επίθεση 50 λαγοκεφάλων.

Τα τοξικά ψάρια όχι μόνο θέλησαν να κατασπαράξουν την ψαριά αλλά κατέστρεψαν τα δίχτυα του αλιευτικού. Οι ψαράδες επέστρεψαν απογοητευμένοι στην Ιεράπετρα αφού δέχτηκαν πλήγμα από την επίθεση και έπρεπε να επιδιορθώσουν τη ζημιά στα δίχτυα. Ενδεικτικό είναι ότι κάθε ένας από τους τεράστιους λαγοκεφάλους ζύγιζε περίπου 5 κιλά.

Τα τοξικά ψάρια συνεχίζουν να καταστρέφουν τους ψαράδες της Ιεράπετρας και όλης της νησιωτικής Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται ότι οι πληθυσμοί των λαγοκέφαλων είναι απίστευτοι σε σημείο που να μην μπορούν να πιάσουν ούτε ένα ψάρι με το καλάμι τους πριν το καταβροχθίσει το λαγόψαρο.

Έτσι, οι ερασιτέχχες αλιείς επιλέγουν πλέον να φεύγουν από την Ιεράπετρα και να πηγαίνουν στις ανοιχτές θάλασσες της Σητείας προκειμένου να φτάσει ένας μεζές στο τραπέζι τους. Όσο για τους επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η ψαριά τους καταστρέφεται.

Οι λαγοκέφαλοι που κατέστρεψαν τα δίχτυα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα επικίνδυνα ψάρια για τον άνθρωπο κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο στις θάλασσες της χώρας. Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο. Μάλιστα δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.