ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κρήτη: Ψάρεψαν τεράστιο λαγοκέφαλο – Ανησυχούν για το επικίνδυνο ψάρι (φωτο)

Κρήτη: Ψάρεψαν τεράστιο λαγοκέφαλο – Ανησυχούν για το επικίνδυνο ψάρι (φωτο)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους μια παρέα Κρητικών που είχαν πάει για ψάρεμα ανοιχτά της Ιεράπετρας, όταν είδαν ότι στα δίχτυα τους είχε πιαστεί ένας τεράστιος λαγοκέφαλος.

Πρόκειται για το ψάρι που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε επιστήμονες και φορείς καθώς είναι τοξικό ψάρι, ενώ έχει αυξηθεί ο πληθυσμός του στην Κρήτη. Η κατανάλωση του λαγοκέφαλου μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.

Πριν από λίγο καιρό, ένας λαγοκέφαλος επιτέθηκε σε λουόμενο και του δάγκωσε το χέρι σε παραλία της Καρπάθου, με το περιστατικό να καταγράφεται σε βίντεο.

Επιασαν συνολικά 30 λαγοκέφαλους
Ένας εξ αυτών ο κ. Θαλασσινάκης, μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV περιγράφοντας όλα όσα συνέβησαν. «Δυστυχώς μιλάμε για ανεξέλεγκτους πληθυσμούς λαγοκέφαλων. Από τα μεγαλύτερα που έχουμε βγάλει και σίγουρα το θέαμα ήταν τρομακτικό. Και αυτό γιατί σήμερα έχουν γίνει διπλάσια και τριπλάσια σε μέγεθος και έχουν αρχίσει να γίνονται άκρως επικίνδυνα. Μείναμε με το στόμα ανοιχτό , πηγαίναμε για άλλα ψάρια ,όπως για παράδειγμα κανένα ροφό και αντί για κάτι τέτοιο βγάλαμε λαγοκέφαλο».


«Μας είχαν δώσει πληροφορία από τον Παγκρήτιο Όμιλο Φουσκωτών και το ΙΘΑΒΙΚ για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε αφού τους πιάσουμε. Έτσι λοιπόν του σκίσαμε την κοιλιά, βγάλαμε τα εντόσθια και τον ξαναπετάμε στην θάλασσα. Έτσι επιτυγχάνουμε τον κανιβαλισμό μεταξύ τους, προκειμένου να αρχίσει το ένα να τρώει το άλλο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση και όπως επισήμανε ο κ. Θαλασσινάκης, υπάρχει έντονη ανησυχία καθώς οι πληθυσμοί των συγκεκριμένων ψαριών έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις. «Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περιοχή είναι τεράστιο. Αρκεί να σας πω ότι δεν βγάλαμε ένα μόνο λαγοκέφαλο . Αλλά 30 και ο συγκεκριμένος ήταν ο μεγαλύτερος. Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι πληθυσμοί του βρίσκονται σε όλα τα νότια παράλια της Κρήτης κυρίως όμως στα Νοτιοανατολική των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.