Ψαράδες στην Καβάλα έπιασαν καρχαρία – αλεπού περίπου 2 μέτρων και 200 κιλών (φώτο-βίντεο)

Ψαράδες στην Καβάλα έπιασαν καρχαρία – αλεπού περίπου 2 μέτρων και 200 κιλών (φώτο-βίντεο)

Με μια έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι οι ψαράδες ενός αλιευτικού στην Καβάλα, όταν σηκώνοντας το αγκίστρι, αντίκρισαν έναν μεγάλο καρχαρία-αλεπού, μόλις 5 μίλια από την ακτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κήτος ξεπερνούσε τα 2 μέτρα και έφτανε τα 200 κιλά, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που αλιεύεται το συγκεκριμένο είδος στα νερά του βορείου Αιγαίου.

Οι καρχαρίες-αλεπούδες είναι γνωστοί και ως αλεποκαρχαρίες, αλεπόσκυλοι και καρχαρίες θεριστές. Είναι μεγάλοι καρχαρίες που βρίσκονται σε εύκρατα και τροπικά νερά ωκεανών σε όλον τον κόσμο. Αν και περιστασιακά εμφανίζονται στα ρηχά, παράκτια ύδατα, είναι κυρίως πελαγικά είδη.

Προτιμούν τον ανοικτό ωκεανό, χωρίς να πάνε βαθύτερα από 500 μέτρα (1.600 πόδια). Οι κοινοί αλωπίες τείνουν να είναι πιο συχνοί σε παράκτια ύδατα πάνω από την ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα. Τρέφονται με ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια, μαλακόστρακα και σπάνια με θαλασσοπούλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.