Κρήτη: Καθάρισε το ψάρι που έπιασε και βρήκε μέσα λαγοκέφαλους (φωτο)

Κρήτη: Καθάρισε το ψάρι που έπιασε και βρήκε μέσα λαγοκέφαλους (φωτο)

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν ερασιτέχνη αλιέα στην Ιεράπετρα της Κρήτης, ο οποίος ανακάλυψε ότι το στομάχι γνωστού βρώσιμου ψαριού που έπιασε και ετοιμαζόταν να φάει ήταν γεμάτο με δεκάδες νεογέννητους λαγοκέφαλους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Zarpa News, πρόκειται για μια ζαργάνα βάρους περίπου 1.5 kgr. που ψαρεύτηκε από τον 31χρονο αγρότη και ερασιτέχνη αλιέα Ηλία Τσέρο, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας.

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν ερασιτέχνη αλιέα στην Ιεράπετρα της Κρήτης

Στην προσπάθεια του να αφαιρέσει τα εντόσθια της, να την καθαρίσει και να την μαγειρέψει λίγο αργότερα στο σπίτι του, ο νεαρός διαπίστωσε ότι στο στομάχι της είχε δεκάδες νεογέννητους λαγοκέφαλους, γεγονός που τον απέτρεψε από το να την μαγειρέψει, φοβούμενος την τοξικότητα τους.

«Ψάρευα το βράδυ της Κυριακής έξω από τον λιμενοβραχίονα της Ιεράπετρας, όταν στο αγκίστρι μου πιάστηκε μια μεγάλη ζαργάνα και χαρούμενος έτρεξα στο σπίτι μου να την καθαρίσω και να την μαγειρέψω, γιατί είναι ένας πολύ νόστιμος μεζές. Όταν αφαίρεσα τα εντόσθια της, είδα με έκπληξη ότι, στο στομάχι της είχε δεκάδες μικρούς λαγοκέφαλους, πράγμα το οποίο με φόβισε γιατί γνωρίζω καλά την τοξικότητα τους. Πήρα το Λιμεναρχείο και ρώτησα αν μπορώ να το καταναλώσω άφοβα αλλά οι λιμενικοί δεν μπορούσαν υπεύθυνα να μου απαντήσουν» δήλωσε ο 31χρονoς ψαράς.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με τον κτηνίατρο Μιχάλη Σπυριδάκη, ο οποίος ζήτησε να δει το ψάρι και το περιεχόμενο του στομαχιού του και να εξετάσει εργαστηριακά την τοξικότητα τους. Έπειτα απευθύνθηκε στην ειδική ιχθυολόγο της ΔΑΟΚ Λασιθίου την κ Ελένη Ψόχιου, αλλά και στην κ Νότα Περιστεράκη στο ΕΛΚΕΘΕ.

Λαγοκέφαλος, ένα τοξικό και επικίνδυνο ψάρι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαι από τους τρεις πρώτους ερασιτέχνες αλιείς, που πριν από μερικά χρόνια έπιασε τους πρώτους λαγοκέφαλους στη θάλασσα της Ιεράπετρας, και συνεχίζω να ζω με την απορία , πως δεν έχει βρεθεί ακόμη ο θηρευτής αυτού του επικίνδυνου για την αλιεία είδους», είπε ο 31χρονος ερασιτέχνης αλιέας Ηλίας Τσέρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.