Χανιά: Ψαράς έπιασε λαγοκέφαλο 70 πόντων – Όλο και αυξάνεται το μέγεθός τους (φωτο)

Χανιά: Ψαράς έπιασε λαγοκέφαλο 70 πόντων – Όλο και αυξάνεται το μέγεθός τους (φωτο)

Ένα λαγοκέφαλο βάρους μεγαλύτερου των 5,5 κιλών έπιασε ένας ψαράς στην περιοχή της Αλμυρίδας στα Χανιά. Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο έντονη η παρουσία του «ανεπιθύμητου» ψαριού, το οποίο πέρα από το γεγονός οτι είναι τοξικό, προκαλεί ζημιές σε δίχτυα και παραγάδια ψαράδων.

Επιπλέον έχουν σημειωθεί και επιθέσεις του σε λουόμενους, με τα χαρακτηριστικά δόντια του που θυμίζουν λαγό να είναι ικανά να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Όπως, μάλιστα, φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα κρητικά νερά είναι πλέον ιδιαίτερα φιλόξενα για το συγκεκριμένο είδος, καθώς το μέγεθός του και οι πληθυσμοί του συνεχίζουν να αυξάνονται.

Το συγκεκριμένο τοξικό ψάρι που πιάστηκε σε παραγάδι είχε φτάσει περίπου τους 70 πόντους.


Βεβαίως, δεν λείπουν αυτοί που βλέπουν την… φωτεινή πλευρά της κατάστασης και αφού το καθαρίσουν προσεκτικά το καταναλώνουν, ισχυριζόμενοι μάλιστα οτι είναι εξαιρετικός μεζές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα επικίνδυνα ψάρια για τον άνθρωπο κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο στις θάλασσες της χώρας. Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο. Μάλιστα δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.