ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αμερικανός ψαράς έπιασε τεράστια σφυρίδα 158 κιλών! (φωτό)

Αμερικανός ψαράς έπιασε τεράστια σφυρίδα 158 κιλών! (φωτό)

Ένα τεράστιο ψάρι 158 κιλών και με ηλικία περί τα 50 χρόνια πιάστηκε από Αμερικανούς στις ακτές της νοτιοδυτική Φλόριντα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ψαριών και Άγριας Ζωής στη Φλόριντα, πρόκειται για τη γηραιότερη και μεγαλύτερη σφυρίδα που έχει ποτέ καταγραφεί από τον συγκεκριμένο οργανισμό.

Η τεράστια σφυρίδα πιάστηκε από τον Τζέισον Μπόιλ σε βάθος περίπου 180 μέτρα, με αγκίστρι και πετονιά.

H τεράστια σφυρίδα, πιάστηκε σε βάθος 180 μέτρων, ζυγίζει 158 κιλά και η ηλικία της υπολογίζεται στα 50 χρόνια
Ο ψαράς ανέβασε φωτογραφίες από το τεράστιο ψάρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που κατόρθωσε να βγάλει από τα βάθη του Κόλπου του Μεξικού, με τη βοήθεια των φίλων του.

Επικοινωνώντας με τον ψαρά, το Ινστιτούτο στη Φλόριντα έλαβε δείγματα από το τεράστιο ψάρι κι έτσι κατόρθωσε να υπολογίσει την ηλικία της σφυρίδας στα 50 περίπου χρόνια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι σφυρίδες Warsaw (Warsaw Grouper) θεωρούνται είδος σχεδόν υπό εξαφάνιση. Ενώ το θαλάσσιο Ινστιτούτο συνιστά στους ψαράδες να μην πιάνουν σφυρίδες, καθώς ο αριθμός των συγκεκριμένων ψαριών στον Κόλπο του Μεξικό παραμένει άγνωστος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να τονίσουμε ότι οι σφυρίδες Warsaw είναι γνωστές για το τεράστιο μέγεθός τους. Μάλιστα, τα αρσενικά του είδους φτάνουν μέχρι τα 2,3 μέτρα σε μήκος και φτάνουν να ζυγίζουν σχεδόν 200 κιλά.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.