ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρίκαλα: Παπάς δεν πίστευε στα μάτια του με αυτό που ψάρεψε – Έπιασε γατόψαρο 35 κιλών (βίντεο-φωτο)

Τρίκαλα: Παπάς δεν πίστευε στα μάτια του με αυτό που ψάρεψε – Έπιασε γατόψαρο 35 κιλών (βίντεο-φωτο)

Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του ο πάτερ Βασίλειος με αυτό που ψάρεψε.

Όπως αναφέρει το krinitrikalon.gr, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γεωργανάδων του Δήμου Φαρκαδόνας πήγε στον Πηνειό ποταμό, στην περιοχή της Πηνειάδας Τρικάλων, για ψάρεμα, όπως συνηθίζει, άλλωστε, αλλά ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν περίμενε ότι θα βγάλει ένα τέτοιο… θηρίο!

Δεν μπορούσαν να το φέρουν στην επιφάνεια

Συνοδευόμενος από τον γιο του, έριξαν αγκίστρι και περίμεναν…

Λίγη ώρα αργότερα δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς τραβούσαν το αγκίστρι και δυσκολευόταν αρκετά. Τελικά, είχαν πιάσει έναν γουλιανό 35 κιλών! Μετά δυσκολίας και βασάνων και επιχειρώντας με πολλούς τρόπους, ο π. Βασίλειος και ο γιος του κατάφεραν να βγάλουν το ψάρι από τα νερά και να το μεταφέρουν στο χωριό.

Τι είναι ο γουλιανός

Ο γουλιανός (επιστημονική ονομασία: Silurus glanis) είναι ένα μεγάλο είδος γατόψαρου, το οποίο απαντά στην κεντρική, νότια και ανατολική Ευρώπη, ενώ έχει εισαχθεί και στη δυτική Ευρώπη.

Είναι ένα από τα δύο είδη γατόψαρων της Ευρώπης, με το άλλο να είναι το γλανίδι (S. aristotelis), ενδημικό είδος των λιμνών της Ελλάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο γουλιανός είναι ψάρι του γλυκού νερού και αναγνωρίζεται από το ευρύ, παχύ κεφάλι και το μεγάλο στόμα του. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη γατόψαρων και μπορεί να ξεπεράσει σε βάρος τα 100 κιλά και μήκος τα 2,5 μέτρα. Μπορεί να ζήσει, δε, τουλάχιστον 50 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.