Η μαγευτική λίμνη στην Ελλάδα με τα νερά που ανανεώνονται κάθε έξι ώρες με το παλιρροιακό φαινόμενο (βίντεο)

Η μαγευτική λίμνη στην Ελλάδα με τα νερά που ανανεώνονται κάθε έξι ώρες με το παλιρροιακό φαινόμενο (βίντεο)

Αυτή η μικρή μπλε λίμνη Βουλιαγμένης βρίσκεται κοντά στην Περαχώρα Κορινθίας και απέχει λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα και επικοινωνεί μαζί της μέσω ενός στενού καναλιού.

Το βάθος του δεν υπερβαίνει τα 40 μέτρα, το μήκος του είναι 2 χιλιόμετρα και το πλάτος του είναι ένα χιλιόμετρο. Η παραλία είναι αμμώδης και με ένα στενό κανάλι τα νερά της επικοινωνούν με αυτά του Κορινθιακού Κόλπου. Από αυτό το άνοιγμα, το οποίο δεν υπερβαίνει τα 6 μέτρα, η θάλασσα κατεβαίνει στη λίμνη, σχηματίζοντας υδρομασάζ.

Τα νερά της, πολύ πιο ασφαλή από την ανοιχτή θάλασσα (ανανεώνονται με την παλίρροια και το παλιρροιακό φαινόμενο κάθε έξι ώρες περίπου) είναι στην αρχή ρηχά και αργότερα βαθαίνουν απότομα.

Είναι ιδιαίτερα ζεστά και επιτρέπουν το κολύμπι μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. Η ομορφότερη παραλία βρίσκεται στη δυτική ακτή και είναι καλυμμένη με ψιλή λευκή άμμο. Στη λίμνη θα βρείτε μερικές ταβέρνες με ψάρι και κρέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.