ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Δείτε το βούρκο που θα γίνουν οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες των Ολυμπιακών του Ρίο (εικόνες)

Δείτε το βούρκο που θα γίνουν οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες των Ολυμπιακών του Ρίο (εικόνες)

Οι εικόνες πραγματικά σοκάρουν. Η μόλυνση στα νερά γύρω από την περιοχή του Ρίο ντε Τζανέϊρο που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2016 δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένας επικίνδυνος βούρκος γεμάτος σκουπίδια και αρρώστιες. Οι διεθνείς οργανισμοί που βρίσκονται στην χώρα και ελέγχουν την κατάσταση, επισημαίνουν τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αθλητές αν έρθουν σε επαφή με αυτά τα κατ’ ευφημισμόν «νερά». Μάλιστα τονίζουν ότι αρκούν τρία κουταλάκια του νερού για έναν ανθρώπινο οργανισμό από αυτά τα νερά για να αρρωστήσουν αμέσως από ασθένειες όπως τύφος ή ηπατίτιδα Α. 

Το πρόβλημα όπως αναφέρουν οι ειδικοί είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για να καθαρίσουν αυτές οι περιοχές από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα. Δεν είναι μόνο τα βακτήρια και τα μικρόβια, αλλά και τα άπειρα σκουπίδια που συνωστίζονται σε διάφορα σημεία των ακτών, τα οποία κάνουν το θέαμα ακόμα πιο αποκρουστικό. Παράλληλα επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι απλά ιδιαίτερα επικίνδυνη μόνο για τους αθλητές, αλλά και για τους 350.000 θεατές που υπολογίζεται να παρακολουθήσουν αυτά τα αθλήματα.

Κάποιες ομάδες που προσπάθησαν φέτος να κάνουν μέρος της προετοιμασίας τους στο Ρίο τα μάζεψαν και έφυγαν κακήν κακώς. «Αυτά είναι τα χειρότερα νερά που έχω συναντήσει ποτέ στην καριέρα μου ως αθλητής της ιστιοπλοϊας» δήλωσε ο Αυστριακός προπονητής Ivan Bulaga ενώ δήλωσε ότι αρκετοί αθλητές του, παρά την μικρή έκθεση στα νερά, παρουσίασαν προβλήματα υγείας όπως διάρροια και εμετούς.

Από την πλευρά τους οι Βραζιλιάνοι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι ο καθαρισμός των νερών αυτών είναι μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητές τους. Και είναι σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά μέσα στους επόμενους 12 μήνες που απομένουν για να γίνουν οι αγώνες. Οι φωτογραφίες όμως που βλέπουμε εδώ κάθε άλλο παρά μας πείθουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.