ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Oι παράδεισοι για συνταξιούχους – Τα 5 ιδανικότερα μέρη (εικόνες)

Oι παράδεισοι για συνταξιούχους – Τα 5 ιδανικότερα μέρη (εικόνες)

Μπορεί για πολλούς να φαντάζει ουτοπικό, αλλά κάποια στιγμή φτάνει η ώρα της συνταξιοδότησης. Και τότε οι προτεραιότητες και οι προτιμήσεις αλλάζουν, όπως και ο τρόπος ζωής…

Για αυτό προτιμήστε ένα περιβάλλον ήρεμο, όμορφο και γεμάτο δυνατότητες για ποικίλες δραστηριότητες.

Δείτε παρακάτω 5 κορυφαίους προορισμούς για συνταξιούχους

1. Algarve, Πορτογαλία

Μηνιαίο Κόστος ζωής: $ 1.410

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Algarve έχει ονομαστεί το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζήσει κάποιος συνταξιούχος. Με χαμηλό κόστος ζωής και χαμηλό κόστος ακινήτων, υπέροχο καιρό και ατελείωτες επιλογές για το πώς να αξιοποιείτε τις ημέρες και τα βράδια σας. Οι συνταξιούχοι μπορούν να επωφεληθούν από τις όμορφες παραλίες και τις σπηλιές της περιοχής, χαζεύοντας τα δελφίνια, κάνοντας ψάρεμα ή πηγαίνοντας στα ιστορικά κτίρια σε όλη την πόλη. Για εκείνους που ψάχνουν μια κοντινή απόδραση, η Λισαβόνα είναι σε απόσταση μικρότερη των τριών ωρών με το αυτοκίνητο.

2. Puerto Vallarta, Μεξικό

Μηνιαίο Κόστος ζωής: $ 1.950

Η ιστορική αυτή πόλη βρίσκεται ακριβώς πάνω στο νερό, μπορεί να υπερηφανεύεται για την όμορφη θέα στα βουνά και βρίσκεται βόρεια των παραλιών που περιβάλλονται από ζούγκλα. Εκτός από την Εκκλησία Παναγία της Γουαδελούπης, τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής περιλαμβάνουν τη δημοτική αγορά, την πλατεία Plaza de Armas, Los Muertos Pier και την Marina Vallarta.

3. Cayo, Μπελίζ

Μηνιαίο Κόστος ζωής: $ 1.225

Η υγειονομική περίθαλψη και η ψυχαγωγία μπορεί να είναι μικρότερες από το μέσο όρο στο Cayo, αλλά οι επιλογές για ψυχαγωγία και οι καιρικές συνθήκες καθιστούν αυτή την πόλη μια σωστή επιλογή για υγιή και fit συνταξιούχους. Το γραφικό τροπικό δάσος είναι το τέλειο σκηνικό για μια απλή, τοπική ζωή μόνο με τα απολύτως απαραίτητα.

4. Languedoc, Γαλλία

Μηνιαίο Κόστος ζωής: $ 1185

Με ένα μείγμα από φυσικά θαύματα, ιστορική αρχιτεκτονική και αστικό περιβάλλον, οι συνταξιούχοι στη Languedoc δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τίποτα. Επισκέψεις στα Πυρηναία, στα ρωμαϊκά ερείπια στη Νιμ ή στη πόλη της Καταλονίας, είναι μόνο η αρχή για το τι έχει να προσφέρει η περιοχή. Ωστόσο, καλό θα ήταν να ξέρετε γαλλικά καθώς αυτή είναι η προτιμώμενη γλώσσα των ντόπιων.

5. Abruzzo, Ιταλία

Μηνιαίο Κόστος ζωής: $ 1.265

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία, το Abruzzo προσφέρει πρόσβαση στα Απέννινα Όρη για σκι και χειμερινά σπορ. Μέσα από τους λόφους που οδηγούν στις παραλίες της Αδριατικής, που είναι αμμώδεις στα Βόρεια και με βότσαλα στο Νότο, υπάρχουν πολλές πόλεις γεμάτη με ιστορία και τέχνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.