ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μια ελληνική παραλία στις κορυφαίες της Ευρώπης (εικόνες)

Μια ελληνική παραλία στις κορυφαίες της Ευρώπης (εικόνες)

Το europeanbestdestinations.com παρουσιάζει τις 10 ομορφότερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2015. Είτε αναζητάτε μια παραλία για χαλάρωση, είτε για διασκέδαση, είτε για περπάτημα και βουτιές σίγουρα θα βρείτε την ιδανική ανάμεσα στις 10 παραλίες που επιλέχθηκαν. Μία ελληνική παραλία βρίσκεται στο top 10 και μάλιστα στη δεύτερη θέση.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα:

1. Notre Dame – Γαλλία notredame

Περιβάλλεται από ένα δάσος πεύκων και ευτυχώς προσελκύει λιγότερο κόσμο από άλλες παραλίες στην περιοχή.

2. Ναυάγιο– Ζάκυνθος navagio

Η παραλία Ναυάγιο, χρωστάει το όνομά της στο εμπορικό πλοίο «Παναγιώτης» που το 1983 μετέφερε λαθραία τσιγάρα και ναυάγησε στα νερά της και ξεβράστηκε στην παραλία της. Το κουφάρι του βρίσκεται εκεί ακόμη και σήμερα. Ανάμεσα στους πανύψηλους επιβλητικούς λευκούς βράχους βρίσκεται μια παραλία με κάτασπρη άμμο και νερά βαθιά και πεντακάθαρα. Βρίσκεται κοντά στο χωριό της Αναφωνήτριας. Η πρόσβαση στη παραλία γίνεται μόνο από τη θάλασσα με καΐκι.

3. Zlatni Rat – Κροατία Zlatni Rat

Το  Zlatni Rat, συχνά αναφέρεται ως το χρυσό ακρωτήριο. Βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα (1 μίλι) δυτικά από το λιμάνι του Bol στη νότια ακτή της κροατικής νησί Brac, στην περιοχή της Δαλματίας.

4. Calo des Moro – Μαγιόρκα Calo des Moro

Κρυστάλλινα νερά με αμμώδη βυθό ιδανικό για καταδύσεις. Βρίσκεται δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Cala Figuera Santanyí.

5. Oludeniz – Τουρκία  Ölüdeniz

Η Ölüdeniz είναι γνωστή ως η γαλάζια λίμνη. Είναι ένα μικρό χωριό και παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Φέτιγιε στην ακτή Turquoise της νοτιοδυτικής Τουρκίας. Η Ölüdeniz παραμένει μία από τις πιο φωτογραφημένες παραλίες της Μεσογείου. Έχει μια απομονωμένη αμμώδη παραλία στις εκβολές του Ölüdeniz. Η ίδια η παραλία είναι μια παραλία με βότσαλα. Τα νερά της είναι διάσημα για τις τιρκουάζ αποχρώσεις του, ενώ συχνά βαθμολογείται μεταξύ των κορυφαίων πέντε παραλιών στον κόσμο.

6. Marinha – Πορτογαλία Praia_da_Marinha

Πρόκειται για μία από τις πιο εμβληματικές και όμορφες παραλίες της Πορτογαλίας, που βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού στη Caramujeira. Το 1998, τιμήθηκε με το βραβείο «Χρυσή Ακτή» από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Πορτογαλίας, λόγω των ιδιαίτερων φυσικών ιδιοτήτων της. Επιπλέον, πολλές φωτογραφίες αυτής της παραλίας έχουν συχνά χρησιμοποιηθεί σε διαφημιστικό υλικό και «οδηγών της Πορτογαλίας» οι οποίοι διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

7. Virgin island’s creek – Βρετάνη Virgin island's creek

Είναι ένα περίεργο και ασυνήθιστο μέρος στη Βρετάνη. Ανακαλύψτε όλες τις πτυχές αυτού του μοναδικού φυσικού στολίιδιού με βάρκα, καγιάκ, με τα πόδια μέσω του μονοπατιού GR34 ή με βατραχοπέδιλα / μάσκα / αναπνευστήρα.

8. Sveti Stefan – Μαυροβούνιο Sveti Stefan

Είναι ένα μικρό νησάκι και ξενοδοχειακό θέρετρο στο Μαυροβούνιο, περίπου 6 χιλιόμετρα (3,7 μίλια) νοτιοανατολικά της Budva. Οι ροζ αμμουδιές του Sveti Stefan, η παραλία Miločer και η παραλία της Βασίλισσας είναι σημεία κατατεθέν της περιοχής.

9. Baia delle Zagara – Ιταλία baia-delle-zagare

Η ακτή του Gargano στεγάζει πολλές παραλίες και τουριστικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων θερέτρων, όπως τα Βιέστε, Πέσκιτσι και Mattinata. Οι δύο μεγάλες αλμυρές λίμνες Lesina και Varano βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου.

10. Praia de Miramar – Πορτογαλία Praia de Miramar

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό κοντά στις πόλεις της Gulpilhares και Arcozelo, στο δήμο της Vila Nova de Gaia. Είναι μια αριστοκρατική κατοικημένη περιοχή νότια του ποταμού Douro, πιο γνωστή για την παραλία – Praia de Miramar (Miramar Beach) – και το μικρό εκκλησάκι που ονομάζεται Senhor da Pedra (Lord of the Rock), που αποτελεί το κεντρικό αξιοθέατο του ετήσιου φεστιβάλ .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.