ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πορτογαλία: Τα πηγάδια μύησης στο Quinta da Regaleira – Μοναδικό θέαμα! (βίντεο)

Πορτογαλία: Τα πηγάδια μύησης στο Quinta da Regaleira – Μοναδικό θέαμα! (βίντεο)

Τo Quinta da Regaleira βρίσκεται κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης Σίντρα, στην Πορτογαλία και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Είναι μια έκταση 40 στρεμμάτων που περιλαμβάνει ένα πενταώροφο παλάτι με περίτεχνες τοιχογραφίες, βιτρό παράθυρα και πλούσια γύψινα διακοσμητικά στοιχεία, κήπους με λίμνες, παρεκκλήσι, πύργους, πηγάδια, καθιστικά, μυστηριώδεις σπηλιές, συντριβάνια και γλυπτά, που συνδέονται με την Μασονία, τους Ναΐτες Ιππότες και τους Ροδόσταυρους.

Το ένα από τα δυο πηγάδια έχει βάθος 27 μέτρα και σπειροειδείς σκάλες Το ένα από τα δυο πηγάδια έχει βάθος 27 μέτρα και σπειροειδείς σκάλες Κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στην περιοχή για να θαυμάσουν το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής παλάτι με γοτθικά, μαυριτανικά, αιγυπτιακά και αναγεννησιακά χαρακτηριστικά.

Τα «πηγάδια μύησης» Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του κάστρου είναι τα δύο πηγάδια που βρίσκονται κάτω από τη γη και συνδέονται με σήραγγες και σπηλιές. Τα πηγάδια είναι γνωστά και ως «ανεστραμμένοι πύργοι» ή «πηγάδια μύησης».

Το ένα από τα δυο, βάθους 27 μέτρων, με σπειροειδείς σκάλες έχει εννέα πλατφόρμες που λέγεται ότι θυμίζουν τη Θεία Κωμωδία του Δάντη και τους εννέα κύκλους της Κολάσεως, τα εννέα τμήματα του Καθαρτηρίου και τους εννέα ουρανούς που αποτελούν τον παράδεισο.

Το μνημείο περιήλθε στο πορτογαλικό δημόσιο το 1997 και από το 1998 είναι ανοιχτό για το κοινό και φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.