ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

H μυστηριώδης μεγάλη μπλε τρύπα της Μπελίζ (βίντεο)

H μυστηριώδης μεγάλη μπλε τρύπα της Μπελίζ (βίντεο)

Η Μεγάλη Μπλε Τρύπα στη Μπελίζε θεωρείτε από το Discovery Channel ως ένα από τα δέκα πιο καταπληκτικά μέρη της γης.

Η βαθιά και μυστήρια γιγαντιαία μπλε τρύπα βρίσκεται κάτω από τα κύματα και δημιουργήθηκε πριν από 153.000 χρόνια από παγετώνες όταν το επίπεδο της θάλασσας ήταν πολύ χαμηλότερο από αυτό που είναι σήμερα, λόγω της συσσώρευσης ασβεστόλιθου και φτάνει σε βάθος τα 130 ποδιών. Όμως δεν μπορεί να εξερευνηθεί από δύτες αφού δεν μπορούν να παραμείνουν πάνω από 8 λεπτά σε αυτό ο πανέμορφο μέρος.

Αυτό συμβαίνει λόγο της “νάρκωσης του αζώτου”, μια παρενέργεια όπου το άζωτο συσσωρεύεται στο αίμα του δύτη και προκαλεί ακραίο αποπροσανατολισμό. Σαν αποτέλεσμα οποιαδήποτε καθυστέρηση που μπορεί να ξεπεράσει τα 8 λεπτά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές και άμεσες συνέπειες. Ωστόσο, με σωστό σχεδιασμό και εκπαίδευση, αυτές οι καταδύσεις μπορούν να γίνουν με ασφάλεια, εφόσον οι δύτες δεν αγνοούν κανέναν από τους κανόνες ασφαλείας.

Μόνο δύτες με προχωρημένη εκπαίδευση επιτρέπεται να εισέλθουν στην Μεγάλη Μπλε Τρύπα. Ένας κόσμος που μόνο οι λίγοι προνομιούχοι με επαρκή εκπαίδευση μπορούν να βιώσουν.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.