Λίμνη Καϊάφα: Η «γέννηση» μετά από σεισμό και η σύνδεση με τις Νύμφες (φωτο)

Λίμνη Καϊάφα: Η «γέννηση» μετά από σεισμό και η σύνδεση με τις Νύμφες (φωτο)

Διαβάστε την ιστορία της πανέμορφης λίμνης Καϊάφα.

Λέγεται πως «γεννήθηκε» από έναν μεγάλο σεισμό τον 6 αι. π.Χ. ενώ πήρε το όνομά της από μία Νύμφη την Καλλιάφεια, που ζούσε στο σπήλαιο Ανιγρίδων Νυμφών. Εκεί ζούσαν και οι νύμφες Πηγαία και Ίασις, και στην τελευταία αποδιδόταν και η ιαματική ιδιότητα των νερών.

Ο λόγος, λοιπόν, για τη λίμνη Καϊάφα, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ηλείας, η οποία βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα ενώ διαθέτει και ιαματικά νερά.

Η έκτασή της φτάνει τα 1.500 στρέμματα, ενώ κάποτε κάλυπτε 4.000 στρέμματα. Το μήκος της φτάνει τα 3 χιλιόμετρα και το βάθος τα 2 μέτρα. Στις όχθες της βρίσκεται η ομώνυμη λουτρόπολη, ενώ μέσα στη λίμνη βρίσκεται και το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης.

Η λίμνη Καϊάφα αποτελεί, επίσης, ένα από τα εννέα καλύτερα μέρη στον κόσμο για θαλάσσιο σκι, αφού οι συνθήκες που προσφέρει είναι οι ιδανικότερες για το συγκεκριμένο σπορ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.