ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δεν γέρνει μόνο ο Πύργος της Πίζας – Όλοι οι πύργοι την έχουν την κλίση τους

Δεν γέρνει μόνο ο Πύργος της Πίζας – Όλοι οι πύργοι την έχουν την κλίση τους

Ο Πύργος της Πίζας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των τουριστών παγκοσμίως γιατί εκτός από αριστούργημα του μεσαίωνα έχει ακόμα ένα χαρακτηριστικό. Γέρνει. Δεν είναι όμως ο μόνος.

Είναι ψηλοί, κάποιοι είναι δείγματα αρχιτεκτονικής προηγούμενων αιώνων, αλλά ο λόγος που έγιναν γνωστός είναι πιο απλός και οφείλεται στην κλίση τους.

Οι πύργοι αυτοί, λιγότερο διάσημοι από εκείνον της Πίζας, έχουν κλίση και κάποιοι μάλιστα μεγάλη κλίση. Φτιάχτηκαν για κατοικία ή για εκκλησιαστικούς λόγους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και αυτοί αξίζουν την προσοχή σας.

1. Ο 160 μέτρων πύργος Capital Gate αναπτύχθηκε από την εταιρεία Abu Dhabi National Exhibition και γέρνει κατά 18 μοίρες περισσότερο από τον διάσημο Πύργο της Πίζα. Έχει αναγνωριστεί ως πιο επικλινής πύργος που έχει κατασκευάσει άνθρωπος και καταλαμβάνει θέση στα ρεκόρ Guinness, όπως ανέφεραν εφημερίδες το 2010.

2. Η Παγόδα στον Λόφο του Τίγρη είναι κινεζική παγόδα χτισμένη επί Αυτοκράτορα Τσογκτζεν (1628–1644), τον τελευταίο της δυναστείας των Μινγκ. Η απόκλιση είναι της τάξης των 2,32 μέτρων, ενώ η γωνία της απόκλισης είναι τρεις βαθμοί σε ύψος 47 μέτρων.

3. Ο Πύργος που γέρνει και η Εκκλησία της Μεταμόρφωσης στο Νέβιγιανσκ της περιοχής Σβερντλόφσκ στη Ρωσία.

4. Ημιτελής λόγω του κινδύνου κατάρρευσης, ο πύργος στην ολλανδική πόλη Λεοϊβάρντεν κοντά στο Γκρόνινγκεν. Ο πύργος ξεκίνησε να χτίζεται το 1529 από τους κατοίκους που ήθελαν να φτιάξουν ένα κτίριο ψηλότερο από το καμπαναριό της Εκκλησίας του Αγίου Μάρτιν στο γειτονικό Γκρόνινγκεν, ύψους 97 μέτρων και θεωρείται πλέον ο τέταρτος υψηλότερος στην Ολλανδία.

5. Η εκκλησία Ουντεκέρκ στο Ντέλφτ της Ολλανδίας. Χτίστηκε το 1350, έχει ύψος 75 μέτρων και κλίση 1,98 μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.