Το πιο στοιχειωμένο νησί του κόσμου – Εκεί που έγινε ο τάφος για 160.000 ανθρώπους! (βίντεο)

Το πιο στοιχειωμένο νησί του κόσμου – Εκεί που έγινε ο τάφος για 160.000 ανθρώπους! (βίντεο)

Το «νησί των φαντασμάτων», ή κατά κόσμον Poveglia, βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Βενετίας, λόγω του σκοτεινού παρελθόντος.

Το 1920, Ιταλοί ναύτες που θεωρούνταν ύποπτα κρούσματα του «Μαύρου Θανάτου», έμπαιναν εκεί σε καραντίνα 40 ημερών, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η εφημερίδα «Daily Mail».

Τα ουρλιαχτά όλων όσοι είχαν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα πανώλης προκαλούσαν ανατριχίλα, σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων.

Ένα οικόπεδο των 18 στρεμμάτων χρησιμοποιήθηκε επίσης ως μαζικό νεκροταφείο, όπου περίπου 160.000 άνθρωποι φέρεται να κάηκαν στην πυρά για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου.

Μέχρι και σήμερα, πολλοί θεωρούν ότι η ανθρώπινη τέφρα αποτελεί πάνω από το 50% του εδάφους του ιταλικού νησιού, σχολιάζει η εφημερίδα «The Sun».

Το βίντεο που ανέβασαν στα social media αποτυπώνει το τρομακτικό θέαμα που αντίκρισαν: μία πρώην ψυχιατρική κλινική, όπου φέρεται να έχουν γίνει φρικτά πειράματα, συμπεριλαμβανομένης της λοβοτομής στη δεκαετία του 1920.

Ένας ψυχίατρος του νοσοκομείου αυτοκτόνησε τελικά πέφτοντας από το καμπαναριό της εκκλησίας.

Το βίντεο δείχνει επίσης ένα επιβλητικό φρούριο, εγκαταλελειμμένα κτίρια με σπασμένα παράθυρα, το μαζικό νεκροταφείο και αντικείμενα, όπως παλιά κρεβάτια και λουτρά.

Υπήρχαν επίσης πολλά μεγάλα εμπορευματοκιβώτια τα οποία φέρεται να είναι χρησιμοποιηθεί για την καύση ανθρώπων.

Ο Ματ Νέιντιν, πωλητής από το Σέφιλντ στο νότιο Γιορκσάιρ, ανέβασε το υλικό του στο YouTube, υπό τον τίτλο: «Finders Beepers History Seekers».

«Ήταν πραγματικά, πολύ τρομακτικό…»

«Το νησί έχει τόσο σκοτεινή ιστορία ήταν μια ανθρώπινη κόλαση, εκεί έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι», υποστηρίζουν οι επισκέπτες του νησιού που αισθάνονται φρίκη ενώ περπατούν στους δρόμους.

«Έκαψαν όλα τα πτώματα και τα άφησαν εκεί. Το νησί δεν έχει ποτέ καθαριστεί, οπότε όλα έχουν μείνει. Αργότερα, όταν το νησί μετατράπηκε σε άσυλο και επειδή και φορείς ασθενειών είχαν βρει εκεί καταφύγιο, οι γιατροί φέρεται να έκαναν πειράματα πάνω τους, φρικτά, φρικτά πράγματα», αφηγείται ο Ματ.

«Ολόκληρο το μέρος ήταν πολύ περίεργο και τρομακτικό αν και θα μπορούσες να πεις βλέποντας τα πλακάκια και τις καμάρεςότι αρχικά πρέπει να ήταν ένα όμορφο κτίριο», λέει ο Ματ αναφερόμενος στην πρώην ψυχιατρική κλινική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από την πλευρά της, η φύση έχει προσδώσει μία αίσθηση τρόμου με τα αμπέλια και τα αναρριχητικά φυτά να συμπληρώνουν το τοπίο»…«Σίγουρα μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω εύκολα», δήλωσε ο Ματ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.