H εξωτική Πολυνησία της Ελλάδας: Εντυπωσιακές εικόνες από τον άγνωστο παράδεισο της Ελλάδας (βίντεο)

H εξωτική Πολυνησία της Ελλάδας: Εντυπωσιακές εικόνες από τον άγνωστο παράδεισο της Ελλάδας (βίντεο)

Όταν βρεθεί κανείς εκεί, νομίζει ότι βρίσκεται σε κάποια εξωτική Πολυνησία.

Για να φτάσετε εκεί πρέπει να κινείστε με το αυτοκίνητο για 10 χιλιόμετρα πάνω σε μια στενή λωρίδα γης μέσα στη θάλασσα. Τα πολυάριθμα νησάκια του βίντεο λέγεται ότι παλαιότερα ήταν ενωμένα μεταξύ τους. Η διάταξη των πολλών μικρών νησιών, με τις εσωτερικές λίμνες, την έντονη βλάστηση, θυμίζουν τις Ατόλες της Πολυνησίας σε κάποιον εξωτικό προορισμό. Βρίσκονται όμως στην Ελλάδα και αποτελούν έναν επίγειο παράδεισο.

Το πλησιέστερο χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας στον Αμβρακικό κόλπο είναι η Κορωνησία.Μια παραδεισένια γωνιά στην Άρτα που λίγοι γνωρίζουν, η οποία θεωρείται από πολλούς ως η “Πολυνησία” της Ελλάδας, αφού ξεχωρίζει με την εξωτική της ομορφιά.Το χωριό εκτείνεται σε ένα μικρό ύψωμα, αγναντεύοντας ολόγυρα τις αμμονησίδες. Αξιόλογος είναι ο παλιός βυζαντινός ναός του 7ου αι. (ή κατά άλλους μελετητές του 10ου αι.), αφιερωμένος στην Παναγιά.

Η καλύτερη εποχή για επίσκεψη στην περιοχή είναι η άνοιξη, καθώς ο, συνήθως, ευχάριστος καιρός ευνοεί τις υπαίθριες δραστηριότητες, ενώ από εδώ θα βρεθείτε εύκολα στις λιμνοθάλασσες Ροδιά, Λογαρού και Τσουκαλιό, που είναι το κέντρο ενός ξεχωριστού υδροβιότοπου.

Φροντίστε να δείτε τους υγροβιότοπους και να παρακολουθήσετε τα σπάνια πτηνά. Ο Αμβρακικός Κόλπος είναι ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα στον χώρο της Μεσογείου. Μάλιστα, εδώ διαχειμάζει περίπου το 1/3 του συνολικού πληθυσμού των υδρόβιων πουλιών της Ελλάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.