ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Το κρεμαστό τούνελ στην Κίνα που κόβει την ανάσα! (βίντεο)

Το κρεμαστό τούνελ στην Κίνα που κόβει την ανάσα! (βίντεο)

Ποτέ δεν θα μάθετε πόσο όμορφος είναι ο κόσμος, αν δεν πάτε αρκετά μακριά. Και επειδή κάτι τέτοιο τις μέρες μας είναι σχετικά δύσκολο, οι φωτογραφίες είναι ο μοναδικός τρόπος για να ταξιδέψουμε, με ασφάλεια, σε μέρη μακρινά και άκρως εντυπωσιακά.

Ένα από τα σημεία που προκαλούν δέος στην αχανή έκταση της Κίνας, λοιπόν, είναι και ο δρόμος Hanging Guoliang στο κρεμαστό τούνελ Guoliang, ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στην ομώνυμη επαρχία.

Πριν από την κατασκευή της σήραγγας, η πρόσβαση στο κοντινό χωριό Guoliang πραγματοποιούνταν από ένα δύσκολο μονοπάτι σκαλισμένο στην πλαγιά του βουνού, καθώς το χωριό βρίσκεται σε μια κοιλάδα που περιβάλλεται από πανύψηλα βουνά, κάνοντάς την δύσκολη πρόσβαση σε αυτό να το αποκόψει από τον υπόλοιπο πολιτισμό.

Για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των χωρικών στον έξω κόσμο, μια ομάδα χωρικών με επικεφαλής τον Shen Mingxin σχεδίασε το 1972 να χαράξει έναν δρόμο στην πλευρά του βουνού. Οι χωρικοί πούλησαν τα ζώα τους για να συγκεντρώσουν χρήματα και να αγοράσουν τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά και συνολικά δεκατρείς χωρικοί ξεκίνησαν το έργο, με έναν να πεθαίνει κατά την διάρκεια της κατασκευής του τούνελ.

Για την κατασκευή του οι χωρικοί χρειάστηκαν πέντε χρόνια, με το δυσκολότερο τμήμα της να χρειάζεται τουλάχιστον τρεις ημέρες για κάθε ένα μέτρο. Η σήραγγα, τελικά, δόθηκε στην κυκλοφορία την 1η Μαΐου 1977 και η δημιουργία της μετέτρεψε το χωριό σε τουριστικό αξιοθέατο, με την περιοχή να χρησιμοποιείται, επίσης, και ως σκηνικό κινηματογραφικών παραγωγών.

Γνωστό και το το «μαργαριτάρι των βουνών Taihang», το σκαφτό τούνελ μέσα στο βράχο με τα κατά τόπους ανοίγματα έχει μήκος 700 μέτρων και εσωτερικά αποτελείται από δύο επιμέρους τούνελ ύψους 5 μέτρων και πλάτους 4 μέτρων.

Παρόλη την αρκετά περίπλοκη πρόσβαση σε αυτό και την θέα στο βάραθρο που στην κυριολεξία προκαλεί ίλιγγο, πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσύχναστα τουριστικά μέρη, με την σκαλιστή σήραγγα να αποτελεί πόλο έλξης για αμέτρητους τουρίστες αλλά και μαθητές.

Ο παρεμβαλλόμενος δρόμος που φαίνεται και στις φωτογραφίες στην άκρη του βράχου μετρά περίπου 200 μέτρα μήκος, με θέα στη χαράδρα ύψους 100 μέτρων που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.