«Το έριξαν στην τρελή» οι γυναίκες που βανδάλιζαν μουσεία – «Ρίχναμε λάδι γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό»

«Το έριξαν στην τρελή» οι γυναίκες που βανδάλιζαν μουσεία – «Ρίχναμε λάδι γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό»

Tις έπιασαν την ώρα που ετοίμαζαν το επόμενο χτύπημα στην Παλαιά Βουλή.Οι δύο γυναίκες, Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας είχαν προκαλέσει φθορές στο Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη.

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», είναι ο απίστευτος ισχυρισμός των δύο γυναικών, που προκάλεσαν φθορές το τελευταίο διάστημα το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη, πετώντας λάδι πάνω στα εκθέματα.

Οι δύο γυναίκες, Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν από την αστυνομία επ’ αυτοφώρω, καθώς ετοιμάζονταν για νέο χτύπημα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή.

Καθοριστική για τη σύλληψή τους ήταν η συμβολή του φύλακα του Μουσείου, που αναγνώρισε τη μία από τις δύο γυναίκες μέσω των φωτογραφιών που είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Μόλις το αντιλήφθηκε, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο και τις συνέλαβαν, την ώρα που άγγιζαν ένα από τα εκθέματα, κρατώντας ένα μπουκάλι με λάδι, που αυτή τη φορά δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο γυναίκες, κρατούνται στην Ασφάλεια Αθηνών και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Η δράση τους έχει καταγραφεί μέσω βίντεο και φωτογραφιών από τις προηγούμενες ενέργειές τους, όταν προκάλεσαν φθορές ρίχνοντας λάδι σε αγάλματα και άλλα εκθέματα, καθώς και στη δάπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.