ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κομπίνα για να γίνει φίλος του Λεονάρντο Ντι Κάπριο – Διαβάστε για το «μεγάλο κόλπο»

Κομπίνα για να γίνει φίλος του Λεονάρντο Ντι Κάπριο – Διαβάστε για το «μεγάλο κόλπο»

Έστησε ένα κόλπο για να γίνει φίλος του DiCaprio. Ο λόγος για έναν χρηματιστή που ονειρευόταν να γίνει ανθυποcelebrity.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν θα μας χαλούσε καθόλου να μπαίναμε στον ευρύτερο κύκλο κάποιου μεγάλου σταρ του σινεμά. Σκέψου να έκανες παρέα με τον Hugh Jackman ή τον Tom Hardy. Ή ακόμη καλύτερα, τον Leonardo DiCaprio που φημίζεται για τις ωραίες παρουσίες που τον συνοδεύουν σε κάθε του βήμα.

Κάποιος λοιπόν το έκανε πραγματικότητα, δημιουργώντας παράλληλα μία από τις μεγαλύτερες απάτες που θα θύμισε σίγουρα στον DiCaprio την ταινία του Catch Me If You Can. Ή τουλάχιστον θα τον έκανε να «κολλήσει» όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης του ανακοίνωνε τον Ιούλιο του 2016 πως ήταν ένα από τα θύματα σε μία από τις μεγαλύτερες απάτες αισχροκέρδειας της τελευταίας δεκαετίας.



Ο Μαλαισιανός Jordan Belford

Ο Jho Low, ένας χρηματιστής από την Μαλαισία, κατάφερε και έγινε κολλητάρι του DiCaprio κάνοντας του ακριβά δώρα και διοργανώνοντας μεγάλα πάρτι που είχαν τον ίδιο ως κεντρικό προσκεκλημένο και VIP. Μιλάμε για ένα μελετημένο και αριστοτεχνικό σχέδιο, που είχε ως απώτερο στόχο να δικτυωθεί ο Low και -σε βάθος χρόνου- να εκμεταλλευτεί τις γνωριμίες του με τους celebrities για να βγάλει χρήματα και να κερδίσει δόξα. Γνωρίστηκε μαζί του στο Γιοχάνεσμπουργκ, του συστήθηκε ως επιχειρηματίας και του ανακοίνωσε πως τον θαυμάζει τόσο που ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει τις ταινίες του. Ο Low ήταν από τους ΒΑΣΙΚΟΥΣ χρηματοδότες τoυ DiCaprio στο Wolf of Wall Street και δεν ήταν ο μόνος που θα έπεφτε θύμα του Μαλαισιανού Jordan Belford.

Πώς τα κατάφερε

Σύμφωνα με πηγές, ο Low χρησιμοποίησε τις γνωριμίες του DiCaprio για να προσεγγίσει και άλλους celebrities. Για παράδειγμα έγινε καλός φίλος με την Paris Hilton, όταν της πρόσφερε περίπου 100.000 δολάρια απλά για να εμφανιστεί σε ένα από τα πάρτι του.

Και καλά όλα αυτά, αλλά προκύπτει η βασική ερώτηση: που στην οργή βρήκε ο Low τόσα λεφτά για να κάνει όλο αυτό το master plan; Ο Low ήταν χρηματιστής και μέσα στο κορυφαίο του πελατολόγιο είχε και την ίδια την κυβέρνηση. Βλέπετε, μέσα στο παρεάκι υπήρχε και ο παραγωγός Riza Aziz, ο οποίος είναι ο θετός γιός του -τότε- πρωθυπουργού της Μαλαισίας Najib Razak. Με την επιρροή που είχε στον πατέρα του, το cash flow συνεχίστηκε χωρίς να υπάρχει έλεγχος. Ο Low χρησιμοποίησε κάθε πόρο για να εντείνει την φιλία του με τον Leo. Έφτασε στο σημείο να γίνει γείτονας του DiCaprio, αγοράζοντας μία έπαυλη μόλις μερικά μέτρα απόσταση από τον ηθοποιό ώστε να βρίσκονται πιο συχνά.

Δεν ξέρουμε πώς κατάφερε να ξεφύγει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά σίγουρα οι «δωρεές» που έκανε στον DiCaprio έπιασαν τόπο. Εκτός από την χρηματοδότηση του Wolf of Wall Street, o Low έδωσε στον ηθοποιό:

– Έναν πίνακα του Πικάσο αξίας 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων για τα γενέθλιά του.
– Την συλλογή Red Man One του ζωγράφου Jean Michel Basquiat αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων.
– Εισιτήρια και VIP θέση για το Μουντιάλ του 2010 στη Νότιο Αφρική.
– Το Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου του Marlon Brando για το On the Waterfront (σ.σ.: πώς το βρήκε αυτό;!).

Το έστησε ωραία

Υπολογίζεται πως όλη η κομπίνα του Low στοίχησε στον κοσμάκη -και μαζί στην Μαλαισιανή κυβέρνηση- περίπου 5 δισεκατομμύρια. Μετά το ξεσκέπασμα, ήταν πολλοί οι celebrities που αναγκάστηκαν να αποχωριστούν τα αγαπημένα τους δώρα, μεταξύ αυτών και ο DiCaprio. O Riza Aziz o παραγωγός αναγκάστηκε να κλείσει την Red Granite, την εταιρεία παραγωγής στην οποία ήταν διευθύνων σύμβουλος μιας και τα χρήματα ήταν στην ουσία. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΕ o Low από την ίδια την Μαλαισία. Σαν να σου λέω δηλαδή ότι σου πήρα για δώρο μία Porsche, αλλά τελικά τα χρήματα έχουν πληρωθεί από τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ λογαριασμό. Ο πρώην πρωθυπουργός Razak κινδυνεύει αυτή την στιγμή με ισόβια κάθειρξη για υπεξαίρεση χρημάτων.

Το καλύτερο είναι πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Tom Wright και Bradley Hope για το Hollywood Reporter, ο πρώτος που κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά (σ.σ.: μιας και η νεοσύστατη Red Granite είχε χρήματα χωρίς να έχει έσοδα) ήταν ο Jordan Belford! O αληθινός Wolf of Wall Street που κράτησε φιλίες με τον DiCaprio και ήταν μόνιμος καλεσμένος σε όλα αυτά τα κολοσσιαία πάρτι. Σύμφωνα με το ίδιο στόρι, γύρισε εκείνο το βράδυ στην κοπέλα του την Anne λέγοντας της: «Αυτά τα χρήματα είναι από απάτη. Κανείς που δουλεύει δεν ξοδεύει έτσι χρήματα».

Και φυσικά άφαντος

Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι και σήμερα πού βρίσκεται ο Jho Low, αλλά πληροφορίες τον θέλουν να κρύβεται στην Κίνα. Ο Riza Aziz, ο άνθρωπος που φρόντισε να μην αδειάζει ποτέ ο λογαριασμός, κρύβεται στην Ασία γιατί φοβάται να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ο περίγυρος του όλου στόρι έδωσε τόσες πληροφορίες στους Wright και Hope που έγραψαν βιβλίο. Ένα βιβλίο για το θεότρελο σκηνικό που κράτησε πάνω από 8 χρόνια και είναι πολύ καλό υλικό για να γίνει και ταινία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.