ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Before the Flood»: Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Ντι Κάπριο για την κλιματική αλλαγή

«Before the Flood»: Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Ντι Κάπριο για την κλιματική αλλαγή

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε μία διαφορετική παραγωγή απ’ ότι τον έχουμε συνηθίσει μιλά για την κλιματική αλλαγή και τη βαθύτατη περιβαλλοντική κρίση.

Ένα από τα αγαπημένα του ντοκιμαντέρ επιλέγει να παρουσιάσει στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ο βραβευμένος με Όσκαρ, ελληνικής καταγωγής, αμερικανός σκηνοθέτης Λούι Ψυχογιός στο πλαίσιο της carte blanche που του δίνει η διοργάνωση.

Eίναι το «Before the Flood», ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή, από τους βραβευμένους με Οσκαρ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Φίσερ Στιβενς.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει, την επιδείνωση της περιβαλλοντικής κρίσης που διαταράσσει την ισορροπία του κλίματος, ενώ μας φέρνει αντιμέτωπους με την αλήθεια για το μέγεθος της καταστροφής που έχουμε προκαλέσει στον πλανήτη.

Στο «Before the Flood», σε σκηνοθεσία του Φίσερ Στίβενς, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ταξιδεύει ανά την υφήλιο ως Αγγελιοφόρος Ειρήνης του ΟΗΕ και ξεσκεπάζει τις σοκαρίστηκες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Υπάρχει άραγε χρόνος και τρόπος για να αναστραφεί η ολική καταστροφή;

Μια δωρεάν προβολή που αναμένεται να αλλάξει συνειδήσεις. Ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic σε παραγωγή Μάρτιν Σκορσέζε.

Δείτε το τρέιλερ του φιλμ:

Ο Λούι Ψυχογιός αναζωπυρώνει με κάθε του έργο τον παγκόσμιο διάλογο για την καταστροφική επέμβαση του ανθρώπου στον πλανήτη.

Μάς προσκαλεί να αναθεωρήσουμε την κυριαρχία μας στον κόσμο, τη σχέση μας με τα ζώα, το φαγητό και τις πραγματικές μας ανάγκες. Ο πολυπράγμων δημιουργός είναι ένας παθιασμένος ντοκιμαντερίστας, ταυτόχρονα όμως υπηρετεί άλλη μια μεγάλη του αγάπη, τη φωτογραφία, την οποία αποθέωσε επί σχεδόν 20 χρόνια ως σταθερός συνεργάτης του περιοδικού National Geographic.

Η κάμερα είναι το εργαλείο για να δείξει τι συμβαίνει στον πλανήτη μας, είτε γυρίζει ντοκιμαντέρ είτε φωτογραφίζει τον βυθό στις αμέτρητες καταδύσεις του. Μάλιστα, ο ίδιος είναι και ιδρυτής του Συλλόγου Προστασίας των Ωκεανών (Oceanic Preservation Society), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την παρακίνηση σε αλλαγή σε ό,τι αφορά στους ωκεανούς του κόσμου μας.

Το National Geographic, παραμένει πιστό στη δέσμευση του να εστιάζει και να παρουσιάζει ζητήματα που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Παράλληλα μέσω της υπηρεσίας National Geographic+, προσφέρει τα καλύτερα ντοκιμαντέρ on demand καλύπτοντας πάνω από 40 διαφορετικές θεματικές ενότητες, μεταξύ άλλων Διάστημα, Επιστήμη, Ιστορία, Είδη Υπό Εξαφάνιση και Κλιματική Αλλαγή.

21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, 1-10 Μαρτίου 2019

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.