Φαράγγι της Σαμαριάς: Ανοίγει το Σάββατο

Φαράγγι της Σαμαριάς: Ανοίγει το Σάββατο

Την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων-Σαμαριά ανακοίνωσε σήμερα η Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 και ώρα 7:00 το πρωί όλο το μήκος του κεντρικού μονοπατιού (Ξυλόσκαλο-Αγία Ρουμέλη).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η λειτουργία του Εθνικού Δρυμού γίνεται με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο ως εξής:

Ενημέρωση των επισκεπτών με πληροφοριακές πινακίδες στις εισόδους (Ξυλόσκαλο και Αγία Ρουμέλη) και στους χώρους στάσης και ανάπαυσης, εντός του Φαραγγιού, για την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων και των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών. Συστήνεται η τήρηση των αποστάσεων σε όλο το μήκος του μονοπατιού.

Αποφυγή συνωστισμού στις εισόδους και στα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Υποχρεωτική η μάσκα από το προσωπικό στους χώρους συγκέντρωσης επισκεπτών ενώ, συστήνεται σε όλους τους χώρους η χρήση προστατευτικής μάσκας από το προσωπικό.

Τοποθέτηση αντισηπτικών σκευασμάτων στα εκδοτήρια εισιτηρίων και τοποθέτηση προστατευτικού διαχωριστικού στα ταμεία των εκδοτηρίων.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους οδηγούς των ημιόνων, σε κάθε περίπτωση μεταφοράς επισκεπτών.

Χρήση από τους επισκέπτες ατομικών συσκευασιών αντισηπτικών διαλυμάτων και ασφαλής χρήση αυτών για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς.

Συστήνεται η επιμελής υγιεινή καθαριότητας των χεριών, ενώ η χρήση προστατευτικών γαντιών από το προσωπικό είναι προαιρετικό.

Γενικές επισημάνσεις:

Το κοινό μπορεί να περπατάει μόνο κατά μήκος του κύριου μονοπατιού και για κανένα λόγο να μην απομακρύνεται από το κεντρικό μονοπάτι.

Πρέπει να συμμορφώνεται με τα διαλαμβανόμενα στον Κανονισμό λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού και το περιεχόμενο των ενημερωτικών πινακίδων, ιδιαίτερα αυτών που αναφέρονται σε πτώση λίθων.

Πολύ μεγάλη προσοχή οφείλουν οι επισκέπτες να επιδεικνύουν σχετικά με θέματα αποφυγής του κινδύνου περιστατικών πυρκαγιάς. Όσοι καπνίζουν, πρέπει να περιορίζουν το κάπνισμα αυστηρά στους χώρους ανάπαυσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αν οι καιρικές συνθήκες μεταβληθούν σε βαθμό που να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή διέλευση των επισκεπτών, η Διεύθυνση Δασών Χανίων θα προτείνει τη ρύθμιση της διέλευσης ή και την απαγόρευση της εισόδου των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.