ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δύο εκθέσεις που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς στα Χανιά (εικόνες)

Δύο εκθέσεις που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς στα Χανιά (εικόνες)

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η προσέλευση του κοινού στις δύο εικαστικές δράσεις του καλοκαιριού στην πόλη των Χανίων.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη παρουσιάζεται η έκθεση «Ο Δ. Μυταράς και οι Συνεργάτες του στην Α.ΣΚ.Τ.». Ο θεατής έχει τη δυνατότητα να δει έργα που καλύπτουν μια σημαντική περίοδο της καλλιτεχνικής πορείας του Δημήτρη Μυταρά, ενώ στον ίδιο χώρο -σε έναν ιδιαίτερο διάλογο – παρουσιάζονται έργα των: Θ. Πανουργιάς , Χ. Μυταρά, Λ. Κανακάκης, Τ. Πατρασκίδη, Μ. Γαβαθά, Ζ. Αρβανίτη, Α. Αντωνόπουλο, Δ. Κούκο, Μ. Σιάμκουρη. Άξιοι συνεργάτες του στα είκοσι έξη χρόνια παρουσίας του στην Α.Σ.Κ.Τ. Μια τιμητική συνύπαρξη με τον σπουδαίο δάσκαλο και ζωγράφο που το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό του έργο σημάδεψε την ελληνική τέχνη από τη δεκαετία του ’60 και μετά.

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον χειμώνα στο Μουσείο Μπενάκη και ένα μεγάλο μέρος της μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει στην Πινακοθήκη Χανίων . image image image

Παράλληλα, συνεχίζεται η ατομική παρουσία του καθηγητή στην Α.Σ.Κ.Τ. και εικαστικού καλλιτέχνη Άγγελου Αντωνόπουλου στο Γιαλί Τζαμί. Στον ιδιαίτερο και ιστορικό χώρο παρουσιάζετε μια εικαστική εγκατάσταση με τον τίτλο CAROUSEL. Πολυεπίπεδο έργο που σχολιάζει την εξουσία, την πολιτική κατάσταση, καθώς και την εν γένει κατάρρευση δομών και αξιών στον σύγχρονο κόσμο.

Η έκθεση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον ως εγχείρημα του Δήμου και της Πινακοθήκης Χανίων, να φιλοξενήσουν για πρώτη φορά στο Γιαλί Τζαμί- σταυροδρόμι στο πέρασμα χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών- , μια όψη της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής παραγωγής. image image

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
image
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.