ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Ν. Τραμπ ζήτησε πίνακα του Βαν Γκογκ και πήρε χρυσή… τουαλέτα! (φωτό)

Ο Ν. Τραμπ ζήτησε πίνακα του Βαν Γκογκ και πήρε χρυσή… τουαλέτα! (φωτό)

Στην απόρριψη του αιτήματος που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για τον δανεισμό ενός έργου του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, για τον Λευκό Οίκο προχώρησε το Μουσείο Γκουγκενχάιμ της Νέας. Αντί για τον πίνακα του αντιπρότεινε μάλιστα να δανειστεί ένα άλλο έργο, του Μαουρίτσιο Κατελάν: μια χρυσή πλήρως λειτουργική τουαλέτα.

Το Μουσείο, όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο πληροφορίες της Washington Post, ζήτησε συγγνώμη που αδυνατεί να κοσμήσει τον Λευκό Οίκο με έναν εξαιρετικό πίνακα του Βαν Γκογκ που απεικονίζει τοπίο στο χιόνι. Αντιπρότεινε όμως να λάβει ο Λευκός Οίκος μια χρυσή λεκάνη τουαλέτας 18 καρατίων. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει μέχρι στιγμής κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.

Όπως γράφει η Washington Post, η επιμελήτρια του μουσείου Νάνσι Σπέκτορ απάντησε στο αίτημα του Λευκού Οίκου από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Λυπάμαι που σας ενημερώνω πως δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε αυτόν τον δανεισμό, επειδή ο πίνακας ανήκει στη Συλλογή Thannhauser του Μουσείου, η οποία απαγορεύεται να απομακρυνθεί από το Μουσείο για οποιονδήποτε λόγο» αναφέρει στο mail της.

Ο πίνακας του Βαν Γκογκ, που χρονολογείται από το 1888, θα εκτεθεί στο Ινστιτούτο Γκουγκενχάιμ με την άδεια των ιδιοκτητών.

Ωστόσο, σημειώνει η επιμελήτρια, η χρυσή τουαλέτα δια χειρός Μαουρίζιο Κατελάν είναι διαθέσιμη «για μακροπρόθεσμο δανεισμό» στον Λευκό Οίκο.

«Είναι, βέβαια, πολύ πολύτιμη και κάπως εύθραυστη, αλλά θα παρέχουμε όλες τις οδηγίες για την εγκατάσταση και τη φροντίδα της» πρόσθεσε.

Η τουαλέτα- έκθεμα έχει το όνομα «America», είναι χρυσή 18 καρατίων και πλήρως λειτουργική και ερμηνεύεται και ως σάτιρα για τον υπερβολικό πλούτο στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της έκθεσής της, ήταν διαθέσιμη για χρήση σε όλους σε μία από τις τουαλέτες του Μουσείου. Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Γκουγκενχάιμ, περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να απολαύσουν την ευκαιρία να ανταποκριθούν ταυτόχρονα στο κάλεσμα της φύσης και της τέχνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.