50 εκατομμύρια για πίνακα του Π. Πικάσο- Η υψηλότερη τιμή δημοπρασίας (φωτό)

50 εκατομμύρια για πίνακα του Π. Πικάσο- Η υψηλότερη τιμή δημοπρασίας (φωτό)

Ο πίνακας του Πικάσο που έχει αναφορές στην σύζυγο αλλά και την ερωμένη του διάσημου ζωγράφου, πουλήθηκε για σχεδόν 50 εκατομμύρια λίρες καθιστώνατας, τη υψηλότερη τιμή δημοπρασίας (για πίνακα) που πωλείται ποτέ στην Ευρώπη.

Το έργο «Femme au Beret et la Robe Quadrillee” (Marie-Therese Walter)» του 1937 πουλήθηκε για 49,8 εκατομμύρια λίρες σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s το βράδυ της Τετάρτης.

«Είναι ένα εξαιρετικό μουσειακό έργο» εξήγησε ο Τζέιμς Μάκι, διευθυντής του τμήματος Ιμπρεσσιονιστικής και Μοντέρνας Τέχνης του Sotheby’s πριν την πώληση.

«Προέρχεται από μια σημαντική περίοδο στην καριέρα του Πικάσο, το 1937, όπου φιλοτέχνησε και τον περίφημο πίνακα Guernica» πρόσθεσε και ανέφερε πως ο πίνακας έχει μια ισχυρη αυτοβιογραφική αναφορά.

Το κύριο θέμα του έργου τέχνης, η Marie-Therese Walter ήταν ο «μεγάλος έρωτας και η μούσα του Ισπανού ζωγράφου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.