ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τιμή ρεκόρ για πίνακα του Ντιέγκο Ριβέρα

Τιμή ρεκόρ για πίνακα του Ντιέγκο Ριβέρα

Ένας πίνακας του Μεξικανού ζωγράφου, Ντιέγκο Ριβέρα, είναι από σήμερα το ακριβότερο έργο Λατινοαμερικανού καλλιτέχνη στην ιστορία των δημοπρασιών, αφού πουλήθηκε για σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια στη Νέα Υόρκη.

Ο πίνακας Los Rivales («Οι Αντίπαλοι») πωλήθηκε έναντι 9,76 εκατομμυρίων δολαρίων από τον οίκο Crhistie’s. Ζωγραφίστηκε το 1931 και εικονίζει δύο άνδρες κατά τη διάρκεια μιας παραδοσιακής μεξικάνικης γιορτής.

Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ κατείχε ένα έργο της Φρίντα Κάλο, της συζύγου του Ριβέρα, το οποίο πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2016 για 8 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το έργο «Γυμνές στο δάσος» που φιλοτέχνησε η ζωγράφος το 1939.

Το ακριβότερο έργο Λατινοαμερικανού καλλιτέχνη που έχει πωληθεί ποτέ σε ιδιώτη, εκτός διαδικασίας δημοπρασιών, είναι ο «Χορός στο Τεουαντεπέκ», επίσης του Ριβέρα. Ο πίανκας πουλήθηκε το 2016 στον Αργεντινό συλλέκτη Εντουάρντο Κονσταντίνι έναντι 15,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ARTnews, οι «Αντίπαλοι» πουλήθηκαν σε ανώνυμο συλλέκτη που συμμετείχε τηλεφωνικά στη δημοπρασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.