Αυτός είναι ο ‘Ελληνας γλύπτης που έχει εντυπωσιάσει τη Βασιλική Οικογένεια στα Αραβικά Εμιράτα (φωτο)

Αυτός είναι ο ‘Ελληνας γλύπτης που έχει εντυπωσιάσει τη Βασιλική Οικογένεια στα Αραβικά Εμιράτα (φωτο)

Ο διεθνώς βραβευμένος Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος φιλοτέχνησε το πορτρέτο του Πρίγκιπα Mohammed bin Zayed Al Nahyan και διάδοχο του Θρόνου εντυπωσιάζοντας τη Βασιλική Οικογένεια και χιλιάδες επισκέπτες.

Η έκθεση έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης για την Διαχέιριση του Περιβάλλοντος στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Abu Dhabi από 14 έως 17 Ιανουαρίου με την υποστήριξη της εταιρίας Tadweer Abu Dhabi, του ECOWaste 2019 και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας.

Είναι η πρώτη φορά που δημιουργήθηκε τέτοιου είδους πορτρέτο για τον Πρίγκιπα, με διαστάσεις 2,5 επί 1,3 μέτρα και υλικό από 3 χιλιάδες κομμάτια ανακυκλώσιμου αλουμινίου.

Το αποτέλεσμα εντυπωσίασε τόσο πολύ μάλιστα τη Βασιλική Οικογένεια, που μετά το πέρας τη έκθεσης ζήτησε να μεταφερθεί το έργο στο Παλάτι του Abu Dhabi, όπου και θα ανήκει στη μόνιμη συλλογή.

Η έκθεση του Έλληνα καλλιτέχνη αποδεικνύει ότι η τέχνη έχει τη δύναμη να ασκεί πολιτιστική διπλωματία και να βοηθάει στη σύσφιξη των εμπορικών, κοινωνικών και πολιτιστικών σχέσεων.

Το θέμα της έκθεσης «Τέχνη και Περιβάλλον» υποδηλώνει τη δυνατότητα της τέχνης ως χρήσιμου εργαλείου για την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την ανάγκη συμβολής στην προστασία του περιβάλλοντος. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ σύγχρονο μέσο, το αλουμίνιο, ο Νίκος Φλώρος μετατρέπει ένα απλό ανακυκλώσιμο υλικό σε πρωτότυπα έργα τέχνης, μοναδικά γλυπτά κοστούμια και δυνατά πορτρέτα, ενεργώντας ως πρεσβευτής του κοινού οράματός μας για ένα βιώσιμο μέλλον.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε από τη Βασιλική Οικογένεια του Abu Dhabi.

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η επίσκεψη του Πρίγκιπα HH Sheikh Zayed bin Sultan bin Khalifa bin Zayed Al Nahyan για να γνωρίσει προσωπικά τον έλληνα καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο και να θαυμάσει το μοναδικό πορτρέτο του διαδόχου του θρόνου του Abu Dhabi.

Την μοναδική έκθεση του γλύπτη επισκέφθηκαν επίσης σημαντικοί παράγοντες του τόπου, όπως η εξοχότητα του Σείχη και Υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων Sheikh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan , ο Διεθνής Σύμβουλος Πετρελαίων του Abu Dhabi Δρ. Sultan Al-Jaber, ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος Dr Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, ο Γενικός Διευθυντής της διοργανώτριας εταιρίας Tadweer Dr Salim Khalfan Al Kaabi, η μάνατζερ κ. Nada Khamees και πολλοί άλλοι. Με την παρουσία τους τίμησαν τον έλληνα καλλιτέχνη επίσης η αξιότιμη Πρέσβης της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κα Αικατερίνη Μπούρα, ο Διευθύνων Πρόξενος κ. Σωκράτης Σουρβίνος, η οικονομική σύμβουλος του καλλιτέχνη Θεοδώρα Σιδηροκαστρίτη και ο καθηγητής κ. Ανδρέας Ξερουδάκης.

Κύριοι χορηγοί της έκθεσης ήταν οι: Badounas ρολόϊ & κόσμημα και Ευθύμιος Πόντζης, διευθύνων σύμβουλος του ελληνικού ομίλου Eurotrans, που είναι ο επίσημος μεταφορέας των καλλιτεχνικών δημιουργιών του Νίκου Φλώρου σε όλο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για τα έργα του Νίκου Φλώρου

Οι υπερρεαλιστικές δημιουργίες pop-art του Νίκου Φλώρου έχουν εκτεθεί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών σημαντικών μουσείων, όπως η Ρωσική Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Αγία Πετρούπολη, το Κρατικό Μουσείο Tsarytsino στη Μόσχα, το Κρατικό Μουσείο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη, το Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ, το Παλάτι του Hofburg στη Βιέννη και το Teatro Communale στην Μπολόνια της Ιταλίας. Μεταξύ άλλων, σημαντική τιμή ήταν και η φιλοξενία για πρώτη φορά Έλληνα καλλιτέχνη στο Museo del Greco στο Τολέδο της Ισπανίας.

Ο Νίκος Φλώρος έχει βραβευτεί από το Ρωσικό κράτος για τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες (2016), καθώς επίσης έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών της Λισσαβόνας με το Χρυσό Παράσημο και αποτελεί μέλος αυτής ως Ακαδημαϊκός.

Επίσης ήταν ο μοναδικός καλλιτέχνης που κλήθηκε να παρουσιάσει το έργο του αφιερωμένο στην Πριγκίπισσα Grace του Μονακό στο Μόντε Κάρλο κατά τη διάρκεια του διεθνούς αφιερώματος “Γκρέις: Σύμβολο Αλλαγής” υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Άλβέρτου ΙΙ του Μονακό. Το έργο του Νίκου Φλώρου έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως και καλύπτεται από μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων, όπως το Reuters, το BBC, το Sky News, το ABC News, το New York Times, το Vogue, το W, το Associated Press, η Fashion TV κ.ά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όραμα και στόχος του έλληνα καλλιτέχνη είναι η δημιουργία ενός Πρότυπου Μουσείου στην Αθήνα, όπου θα στεγάζει τη μόνιμη συλλογή των πρωτοποριακών έργων του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.