ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τελευταίο σκίτσο για τον Γιάννη Ιωάννου – Οι δημιουργίες του θα μείνουν αξεπέραστες

Τελευταίο σκίτσο για τον Γιάννη Ιωάννου – Οι δημιουργίες του θα μείνουν αξεπέραστες

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου.

Γεννημένος το 1944 στη Θεσσαλονίκη, έκανε σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απόκτησε πτυχίο αρχιτεκτονικής το ’68. Φοίτησε στην E.U.P. στο Παρίσι και απόκτησε πτυχίο πολεοδομίας το ΄72. Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Παρίσι έως το ΄75. Την ίδια χρονιά δημοσίευσε για πρώτη φορά γελοιογραφίες στο πολιτικό περιοδικό “Αντί”.

Τα σκίτσα του χαρακτηρίζονταν από ένα ιδιαίτερο εικαστικό στιλ αλλά και από μεγάλη δόση χιούμορ που συμπλήρωνε τον σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας.

Δούλεψε σαν γελοιογράφος, πρώτα στο καθημερινό “Βήμα”, με το ψευδώνυμο “ΙΩΑΝΝΟΥ” (76). Στη συνέχεια, δημοσίευσε στο σατιρικό “Ποντίκι”, και έκανε το πολιτικό κόμικ “Ο Τρίτος Δρόμος” (΄82). Δούλεψε στις εφημερίδες “Πρώτη”, “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, και συνεργάστηκε με τα περιοδικά “Ταχυδρόμος”, “Σχολιαστής”, κ.λ.π…, με κόμικ όπως “Το Θαύμα”, “Ο Ευρωπαίος”, και άλλα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το ΄90 εργαζόταν στις εκδόσεις της εφημερίδας “Έθνος”, ενώ η τελευταία του συνεργασία ήταν με την “Εφημερίδα των Συντακτών”. Ο Γιάννης Ιωάννου είχε εκδώσει πολλά άλμπουμ με σκίτσα του και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις γελοιογραφίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.