Στο «φως» φωτογραφίες του Bansky – Δόθηκαν στην δημοσιότητα από τον πρώην ατζέντη του (φωτο)

Στο «φως» φωτογραφίες του Bansky  – Δόθηκαν στην δημοσιότητα από τον πρώην ατζέντη του (φωτο)

Φωτογραφίες που δείχνουν τον Banksy εν δράσει, την ώρα που δημιουργεί ορισμένα από τα γνωστότερα έργα του, δόθηκαν στη δημοσιότητα στη Βρετανία.

Τρεισήμισι μήνες μετά την ανακάλυψη στα αρχεία του βρετανικού δικτύου ITV μιας παλιάς συνέντευξης, που ίσως κρατά το κλειδί της ταυτότητας του Banksy, ο πρώην ατζέντης και φωτογράφος του μυστηριώδους street artist, Στιβ Λαζαρίδης, κυκλοφόρησε φωτογραφίες που καταγράφουν την υπερδεκαετή συνεργασία του με τον πελάτη του. Αν ελπίζατε, όμως, ότι θα δοθούν επιτέλους απαντήσεις για την ταυτότητα του Banksy, μάλλον θα απογοητευτεί, αφού σε καμιά από τις φωτογραφίες δεν απεικονίζεται το πρόσωπό του.

Ο ατζέντης, που κατάγεται και αυτός από το Μπρίστολ, όπως ο Banksy, είπε ότι απήλαυσε το διάστημα που συνεργάστηκε μαζί του, αλλά είναι χαρούμενος που αποχώρησε από τον κόσμο της Τέχνης. «Συνεργάστηκα μαζί του επί 11 ένδοξα χρόνια, διάστημα κατά το οποίο σπάσαμε κάθε κανόνα από το βιβλίο των κανόνων και παρέβημεν και ορισμένους νόμους. Μισώ τον κόσμο της Τέχνης. Έγινα μέρος του μόνον επειδή ο Banksy εκτόξευσε το κίνημα [της street art] στη στρατόσφαιρα. Ήταν, ωστόσο, μια υπέροχη διαδρομή. Χαίρομαι που αποχώρησα κι είμαι έτοιμος για την επόμενη διαδρομή». Οι φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας- περιλαμβάνονται στο βιβλίο των 250 σελίδων του Λαζαρίδη με τίτλο “Banksy Captured”, που εκδίδεται με περιορισμένο τιράζ και διανέμεται από τον ίδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.