ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λονδίνο: 20χρονος έσκισε έργο του Πικάσο στην Πινακοθήκη Tate Modern (φωτο)

Λονδίνο: 20χρονος έσκισε έργο του Πικάσο στην Πινακοθήκη Tate Modern (φωτο)

Ποιοι είναι οι λόγοι που μπορεί να οδήγησαν έναν 20χρονο άνδρα στο Λονδίνο, να… επιτεθεί και να σκίσει ένα ανεκτίμητης αξίας έργο του Πάμπλο Πικάσο;

Ίσως ο Shakeel Massey να ενοχλήθηκε από το αντικείμενο του πίνακα που κοσμούσε την Πινακοθήκη Tate Modern στο Λονδίνο, ίσως να συνέβη κάτι άλλο, ίσως και… να μην έκανε τίποτα, καθώς ο ίδιος φέρεται ότι αρνείται τις κατηγορίες. Σε κάθε περίπτωση, ο 20χρονος κατηγορείται ότι έσκισε το «Μπούστο γυναίκας» του Πάμπλο Πικάσο, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στον πίνακα του σπουδαίου Ισπανού ζωγράφου.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Shakeel Massey είναι «εγκληματική φθορά» κατά έργου τέχνης. Μάλιστα το δικαστήριο αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση και θα καθίσει προφυλακισμένος έως τις 30 Ιανουαρίου, οπότε ορίστηκε η δίκη του.

Σύμφωνα με την Tate, το έργο τέχνης που ο Πικάσο φιλοτέχνησε στο Παρίσι τον Μάιο του 1944, κατά τους τελευταίους μήνες της ναζιστικής κατοχής, αναπαριστά την ερωμένη και μούσα του, Ντόρα Μάαρ.

«Το έργο τέχνης βρίσκεται στα χέρια της ομάδας συντήρησης προς εκτίμηση. Η Tate Modern παραμένει ανοιχτή», ήταν η λακωνική δήλωση του εκπροσώπου της Πινακοθήκης.

«Οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα για συμβάν εγκληματικής φθοράς στην Tate Modern, στις 28 Δεκεμβρίου, με κατηγορίες να έχουν απαγγελθεί σε έναν άνδρα» αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.