Μαγεύουν τα γλυπτά από πάγο στο φετινό φεστιβάλ της Χαρμπίν στην Κίνα (βίντεο)

Μαγεύουν τα γλυπτά από πάγο στο φετινό φεστιβάλ της Χαρμπίν στην Κίνα (βίντεο)

Στην περίπτωση που αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να είναι η Χώρα των Θαυμάτων τον χειμώνα, δεν έχει παρά να επισκεφθεί το Harbin International Ice Snow Sculpture Festival στην Κίνα, έως τις 20 Φεβρουαρίου με γλυπτά από πάγο που κόβουν την ανάσα!

Το φεστιβάλ είναι μια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στην πόλη Χαρμπίν της κινεζικής επαρχίας Χεϊνλονγκτζιάνγκ κάθε χρόνο, από το 1999. Αρχικά, οι συμμετέχοντες ήταν σχεδόν μόνο Κινέζοι γλύπτες πάγου. Πλέον, το φεστιβάλ είναι διεθνές και είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ γλυπτικής σε χιόνι και πάγο σε όλον τον κόσμο.

Η Χαρμπίν δικαίως έχει κερδίσει τον χαρακτηρισμό «ένα από τα πιο κρύα μέρη της Γης». Και η πόλη βρήκε έναν θαυμάσιο τρόπο για να αγκαλιάσει, να οικειοποιηθεί την παγωμένη ύπαρξή της. Με ανεξίτηλα γράμματα έχει χαράξει το όνομά της σε όλα τα βιβλία δημοφιλών χειμερινών τουριστικών προορισμών με τη χειμωνιάτικη Χώρα των Θαυμάτων, η οποία απαιτεί περίπου 220.000 κυβικά μέτρα πάγου για να πάρει σάρκα και οστά: σύμφωνα με το China Highlights, το φεστιβάλ επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 15 εκατομμύρια επισκέπτες.

Στο φετινό, το 36ο φεστιβάλ, το θέμα είναι «Ice Snow Integration, Happy to Go Together» και αυτό έδωσε μεγάλη ελευθερία στους δημιουργούς που ήρθαν από τις τέσσερις γωνιές της Γης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εργάστηκαν 10.000 άνθρωποι για να κόψουν, να μεταφέρουν και να λαξεύσουν τον πάγο. Φέτος, όλη η έκταση των 600.000 τετραγωνικών μέτρων είναι καλυμμένη με εξαίσια γλυπτά πάγου, κάποια από τα οποία έχουν ύψος πάνω από 45 μέτρα!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.