«Πως η ιστορία γίνεται σιωπή»: Ο Θάνος Μικρούτσικος στον κήπο του Μεγάρου

«Πως η ιστορία γίνεται σιωπή»: Ο Θάνος Μικρούτσικος στον κήπο του Μεγάρου

Μία μουσική παράσταση εφ’όλης της ύλης, θα παρουσιάσει το Σεπτέμβριο (4/9), ο γνωστός μουσικοσυνθέτης στον κήπο του Μεγάρου- Μαζί του η Αφροδίτη Μάνου και ο Κώστας Θωμαΐδης

«Τραγούδια με αίμα. Τραγούδια από πέτρα. Τραγούδια για το όνειρο που πάντα θα κυνηγάμε. Τραγούδια για να ξορκίσουμε τους εφιάλτες που, και τότε και τώρα, μας περικυκλώνουν. Αυτά είναι τα τραγούδια που θα παίξουμε. Είναι τραγούδια της αθωότητάς μας, είναι τραγούδια της μνήμης μας. Και ένας λαός που έχει μνήμη μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. […] Είναι ανάγκη μου να μιλήσω τώρα με αυτό τον τρόπο. Θέλω να ξαναμαζέψω τα πολύτιμα και να τα δείξω στον κόσμο, ιδίως στους νεότερους, για να μάθουν τι κληρονομούν».

Με αυτά τα λόγια δίνει ο Θάνος Μικρούτσικος το στίγμα της μουσικής παράστασης με τίτλο «Πώς η ιστορία γίνεται σιωπή» στον Κήπο του Μεγάρου, το βράδυ της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου.

Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη. Τους πλαισιώνουν ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά και ο Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ακουστούν, «Η πιο όμορφη θάλασσα», «Ο Ντικ», «Η δίκοπη ζωή», η «Πιρόγα», η «Ρόζα», «Η Ταράτσα», «Τα κελιά», το «Μιλώ» του Μίκη Θεοδωράκη… αλλά και πολλά άλλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.