Μουσική για Όσκαρ στο Ηρώδειο [video]

Μουσική για Όσκαρ στο Ηρώδειο [video]

Ο Οσκαρικός Alexandre Desplat έρχεται στην Αθήνα για μία μαγική βραδιά

Alexandre Desplat. Το όνομά του στους περισσότερους ίσως να μην λέει πολλά. Οι πολύτιμες νότες του όμως κρύβονται πίσω από ταινίες, που έχουμε λατρέψει. “Syrianna”, «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», «Αργκό», «Το Παιχνίδι της Μίμησης», «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου», «Αι ειδοί του Μαρτίου»…

Μετά από οκτώ φορές υποψήφιος στα Όσκαρ φέτος βρέθηκε επιτέλους αγκαλιά με το χρυσό αγαλματάκι χάρη στην υπέροχη μουσική του για το “Ξενοδοχείο Grand Budapest” του Γουές Άντερσον. Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους και περιζήτητους συνθέτες του Χόλιγουντ. Και στις 9 Σεπτεμβρίου θα είναι εδώ, στην Αθήνα, δίνοντας μία μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο με τη συνεργασία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που απαριθμεί συνολικά 100 μουσικούς.

Μία best of συναυλία με στάσεις στις πιο αγαπημένες του μελωδίες. Από τις μουσικές του για το γαλλικό σινεμά, μέχρι την κατάκτηση του Χόλιγουντ με το «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» (την πρώτη αμερικάνικη ταινία που έντυσε μουσικά το 2003) και τις δεκάδες άλλες που ακολούθησαν. Ποιος ξέρει; Μπορεί να μας χαρίσει και μία πρόγευση από τις νέες του συνθέσεις που έγραψε για το “Suffragette” με τις Μέριλ Στριπ και Κάρεϊ Μάλλιγκαν και θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στην Αγγλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπήρξε παιδί – θαύμα. Ξεκίνησε να παίζει πιάνο στα πέντε του χρόνια, μεγάλωσε ακούγοντας σημαντικούς Γάλλους μουσουργούς, όπως οι Ravel και Debussy, καθώς και jazz μουσική. Λάτρεψε το σινεμά και θήτευσε δίπλα σε κορυφαίους συνθέτες, όπως ο Ιάνης Ξενάκης. Μισός Γάλλος και μισός Έλληνας –αφού η μαμά του είναι Ελληνίδα– ο Alexander Desplat, στα 30 και πλέον χρόνια της καριέρας του, κατάφερε να κερδίσει ένα Όσκαρ, μία Χρυσή Σφαίρα, δύο Βραβεία Μουσικής της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, δύο Γκράμι και τρία Σεζάρ. Κι έχει μπροστά του μέλλον…Στις 9 Σεπτεμβρίου όσοι βρεθούν στο Ηρώδειο είναι βέβαιο ότι θα ζήσουν μία μαγική βραδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.