ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Συναυλία ελπίδας για τα παιδιά της «Ελπίδας» στο Ηρώδειο (φωτό)

Συναυλία ελπίδας για τα παιδιά της «Ελπίδας» στο Ηρώδειο (φωτό)

«Τι πιο όμορφο από το να αρχίζει ένας μήνας με ελπίδα! Και αυτή η ελπίδα να φωτίζεται από την υπέρλαμπρη μουσική του μέγιστου μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη», είπε ο Στέφανος Κορκολής μια στιγμή πριν τα μαγικά του χέρια αγγίξουν τα πλήκτρα του πιάνου και πλημμυρίσει με τις ανεπανάληπτες μουσικές το Ηρώδειο, στη συναυλία που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με τη συνεργασία της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών.

Όπως πληροφορηθήκαμε από το sissysworld, η συναυλία, την πραγματοποίηση της οποίας είχε απαράδεκτα αρνηθεί αρχικά η ειδική επιτροπή του ΥπουργείοΠολιτισμού και Αθλητισμού και ακολούθως το ΚΑΣ, αλλά στη συνέχεια με νέα γνωμοδότηση υπαναχώρησε, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, που την είχε θέσει υπό την αιγίδα του, και του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και με την παρουσία της Προέδρου του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, της Προέδρου της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, κυρίας Μαρίας Γιαννίρη, και της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Σίσσυς Παυλοπούλου, που ήταν οι επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης.

Οι φωνές απογειώθηκαν στον ουρανό μαζί με τις ψυχές και ενώθηκαν με τις ελπίδες εκατοντάδων παιδιών! Έγιναν ελπίδα! Μοίρασαν ελπίδα! Έγιναν ύμνος για τα παιδιά της ελπίδας! Έγιναν ύμνος και για τον ύψιστο μουσουργό Μίκη Θεοδωράκη, που άκουγε συγκινημένος τα τραγούδια του να τραγουδιούνται από όλους και να αποθεώνονται σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο!

Οι χιλιάδες άνθρωποι που είχαν κατακλύσει το Ηρώδειο, από τον θώκο ως ψηλά πάνω στον ιερό βράχο, αφέθηκαν στην έμπνευση και το πάθος του διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανου Κορκολή να τους ταξιδέψει στο μουσικό σύμπαν του οικουμενικού μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη.

Μαζί με τη μοναδική Μαρία Φαραντούρη και την «αποκάλυψη μεγατόνων», όπως ο ίδιος ο Μίκης χαρακτήρισε την 22χρονη ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, η οποία έχει πραγματοποιήσει τελευταια πολλές επιτυχημενεs συναυλίες με τον Στέφανο Κορκολή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορυφαια εκδηλωση το κονσέρτο στην Βαρσοβια στην Ακαδημία Σοπεν, ολόκληρο το Ηρώδειο τραγούδησε τα αγαπημένα τραγούδια του Μίκη, ενορχηστρωμένα από τον Στέφανο Κορκολή που τους έδωσε μια συμφωνική διάσταση. Τραγούδια παντοτινά που ήταν εξαιρετικά αφιερωμένα στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Το κοινό αποθέωσε τον Στέφανο Κορκολή, τη Μαρία Φαραντούρη και τη Σοφία Μανουσάκη και εντυπωσιάστηκε από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, τη χορωδία «ΙΩΝΙΑ», τον διακεκριμένο μαέστρο Ιωακείμ Μπαλτσαβιά και τους σολίστ Θέμη Βαγενά (βιολοντσέλο), Μιχάλη Παούρη (μπουζούκι), Δημήτρη Παπαβομβολάκη (κιθάρα /μαντολίνο), Μπέλλα Λιονάκη (ακορντεόν) και Βασίλη Δεφίγγο (σαξόφωνο/φλάουτο), τους οποίους χειροκρότησε με ενθουσιασμό και παρατεταμένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα πιο πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο πάντα ενημερωμένο sissysworld.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.