Μια συναυλία με «πάθος» από την Κάτια Πάσχου στο Θέατρο Βράχων

Μια συναυλία με «πάθος» από την Κάτια Πάσχου στο Θέατρο Βράχων

Η υπέροχη φωνή της γνωστής σοπράνο Κάτιας Πάσχου αυτή την φορά δεν εγκλωβίστηκε στους τοίχους του Ιδρύματος Θεοχαράκη, όπως την είχαμε συνηθίσει, αλλά έφτασε μέχρι το σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι, μια μέρα πριν τη πανσέληνο, ταξιδεύοντας μαζί της και τις δικές μας ψυχές!

Όπως διαβάσαμε και στο sissysworld, το μουσικό ταξίδι, που έγινε με τη συνοδεία του ταλαντούχου κιθαρίστα Κωνσταντίνου Τζώλου, αυτή την φορά δεν έγινε μόνο με άριες και όπερα, αλλά με ένα πλούσιο ρεπερτόριο με δημοφιλή τραγούδια από διάφορα είδη μουσικής, τραγούδια αγαπημένα, διαχρονικά ” παλιάς κοπής”, που τα τραγούδησαν οι προηγούμενες γενιές, αλλά και οι νεότερες και που μας ξυπνούσαν μνήμες και συναισθήματα.

Τραγούδια που τραγούδησε η εξαιρετική σοπράνο με την ξεχωριστή φωνή της, τον δικό της τρόπο και που τα σφράγισε με το προσωπικό της στυλ!

Λίγο έλειψε να ραγίσουν και οι βράχοι – γιατί οι δικές μας καρδιές είχαν ήδη ραγίσει- στο Θέατρο Βράχων, στο άκουσμα τραγουδιών όπως ” τι είναι αυτό που το λένε αγάπη, του Μωράκη, Αντικατοπτρισμοί και Πέρα στο θολό ποτάμι του Χατζηδάκη, Νιώθω έρωτα του Κωνσταντίνου Τζώλου,Zoda του Λεωνίδα Κανάρη, Sous le ciel de Paris της Piaf, La vie en rose της Piaf, Just another mother του William Antoniou, Youkali Weill, Valse venezolano Lauro, Cancao do mar Pontes, O pastor Madredeus, Asturias Albeniz, Habanera της Carmen Bizet, Anda Jaleo de Falla, Cantares Turina, El vito Obrados, Sevillana Lorca”!

Ο τίτλος της συναυλίας “Pathos by The Katia Paschou Project ” της εκλεκτής σοπράνο, ήταν ενδεικτικός ακριβώς του πάθους της και της αγάπης της για τη μουσική και για το ” the Katie Paschou Project”, στοιχεία άλλωστε που χαρακτηρίζουν την Κάτια Πάσχου και που αποτελούν ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της!

Αυτό το πάθος της κατάφερε να μεταδώσει και σε μας τους θεατές σ αυτή τη μικρή όαση στη καρδιά της Αθήνας και με ένα μαγικό τρόπο να μας κάνει κοινωνούς των συναισθημάτων της και του πάθους της, ώστε να απολαύσουμε μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία γεμάτη…Pathos!

«Το Πάθος γεννιέται περισσότερο μέσα από αυτά που φανταζόμαστε παρά από αυτά που βλέπουμε…» ανέφερε πολύ σωστά και βαθυστόχαστα η Κάτια Πάσχου συνεχίζοντας: “Για το Pathos διάλεξα τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια από διαφορετικά είδη μουσικής, μελωδίες που αγάπησαν και τραγουδούσαν οι γονείς μας, που μιλούν στην καρδιά μας μέχρι σήμερα και ξυπνούν τα βαθύτερα συναισθήματά μας.”

Το “Pathos by The Katia Paschou Project ” εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του ” the Katia Paschou project ”, αυτό το νέο είδος συμμετοχικής-διαδραστικής όπερας που εγκαθίδρυσε για πρώτη φορα στην Ελλάδα η πολυταλαντη σοπράνο, το οποίο φιλοδοξεί να κανει την όπερα προσιτή στο κοινό και ιδίως στους νέους ! To “The Katia Paschou Project”, ειναι μια τριπλή γέφυρα, που ενώνει το κοινό με την κλασική μουσική, τους μουσικούς με τους τραγουδιστές και τις σπουδές με την επαγγελματική δραστηριότητα.

Έχω παρακολουθήσει πολλές φορές εντυπωσιασμένη το “the katia paschou project”, όπου η όπερα αναμιγνυόταν με βαθυστόχαστους διαλόγους ,αλλά και με αργκό, οι μουσικοί της όπερας με νέους ερασιτέχνες ηθοποιούς, η γίνονταν ηθοποιοί οι ίδιοι οι μουσικοί , και εμείς, οι θεατές τραγουδούσαμε όπερα, σαν να “το χαμε ” από την γέννηση μας, σε μια αίθουσα που έσφιζε απο παλμό, Ζωή και συναίσθημα! Αλλα και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες μέσα απο αυτή την διάδραση εξελίσσονταν και εξιλεωνονταν!

Η φωνή της , η ερμηνεία της, η σκηνική της παρουσία, οι γνώσεις της, η δημιουργικότητα της, η φαντασία της, η ευρηματικότητά της και το πληθωρικό της ταλέντο που το έχει δείξει ως τραγουδίστρια, σκηνοθέτης, κειμενογράφος, όλα αυτά μαζί κάνουν την Κάτια Πάσχου να ξεχωρίζει! Και ένα ακόμα επιπλέον στοιχείο: Ότι όλα αυτά τα κάνει με πολύ πάθος η Κάτια Πάσχου!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.