ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο το Σαββατοκύριακο

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο το Σαββατοκύριακο

Tο Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου και με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

O εορτασμός αφορά σε ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, υπό τον γενικό τίτλο «Πόλεις».

Συγκεκριμένα, με ελεύθερη είσοδο, στο Μουσείο θα υλοποιηθούν:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Παρασκευή, μία θεματική σπονδυλωτή περιήγηση για ενήλικες με τίτλο «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» από αρχαιολόγους του Μουσείου.
Θα παρουσιαστούν όψεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής των πολιτών, εμπλουτισμένες με στοιχεία ενσωμάτωσης, απόρριψης, καθώς και εκδηλώσεις κοινωνικής συνοχής.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:00 π.μ. Διάρκεια: 2 ώρες. Αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα. Είσοδος με δελτία προτεραιότητας (θα δίνονται μετά τις 9.00 π.μ.).

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Αθήνα τον 5ο αι. π.Χ.» για μαθητές Δ΄ έως Στ ΄ Τάξης Δημοτικού.
Οι μαθητές μέσω της έρευνας στον εκθεσιακό χώρο και βιωματικών δραστηριοτήτων θα ανακαλύψουν την καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο λειτουργίας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.
Τέλος, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:00 π.μ. Διάρκεια: 2 ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.