ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Una Notte in Italia», μια υπέροχη νύχτα στην Ιταλική Πρεσβεία από το Lifeline Hellas με φιλανθρωπικό σκοπό!

«Una Notte in Italia», μια υπέροχη νύχτα στην Ιταλική Πρεσβεία από το Lifeline Hellas με φιλανθρωπικό σκοπό!

“Στη ζωή έχουμε έρθει για να δίνουμε” και “πρέπει πάντα να αγωνιζόμαστε, ακόμα και αν έχουμε λίγες πιθανότητες να νικήσουμε” είπε εμφανώς συγκινημένη στην ομιλία της η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας στο φιλανθρωπικό δείπνο που πραγματοποίησε πρόσφατα ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas με θέμα «Una Notte in Italia» στην Ιταλική Πρεσβεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, όπως διαβάσαμε στο έγκριτο sissysworld, υπό την αιγίδα και την παρουσία των ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου και της Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας και της ΑΕ Πρέσβη της Ιταλίας κυρίου Luigi Marras, με σκοπό την στήριξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Νεογνών των κρατικών νοσοκομείων.

Ακόμα και ο καιρός ήταν συμπαραστάτης, μια που την τελευταία στιγμή άλλαξε την φθινοπωρινή βροχερή φορεσιά που είχε από το πρωί και ντύθηκε καλοκαιριάτικα. Έτσι οι καλεσμένες με κοντομάνικες τουαλέτες ή φορέματα και “όπλο” μόνο μια πασμίνα, μπόρεσαν ν απολαύσουν την ειδυλιακή βραδιά σε έναν υπέροχο κήπο, μια πραγματική όαση στη καρδιά της Αθήνας!

Ομως ακόμα μεγαλύτερη θαλπωρή στη βραδιά και στις καρδιές μας έδιναν, με την συνοδεία του πιανίστα Πάνου Λουμάκη, οι κρυστάλλινες φωνές του βαρύτονου Νίκου Καραγκιαούρη, της σοπράνο Μυρτώς Μεσσήνη, της Άννας Μαρίας, του Ρενάτο Favilli, φωνές που ξεπερνούσαν τους πανύψηλους φοίνικες του παραδεισένιου κήπου της ιταλικής πρεσβείας και “γκρέμιζαν” τους τοίχους των γειτονικών πολυκατοικιών, ώστε να κάνουν και άλλους συμμέτοχους σ αυτή την υπέροχη βραδιά!

Η φωνή όμως που είχε την μεγαλύτερη δύναμη, την δυνατότερη ακουστική και τον πιο ωραίο αντίλαλο στα αφτιά αλλά και στις ψυχές μας, ήταν αυτή της πριγκίπισσας Αικατερίνης, μια φωνή που έτρεμε από συγκίνηση όταν είδε συγκλονισμένη την έκπληξη που της φύλαγε η γραμματέας του life line Νάντια Ζαχαράκη: Όταν είδε την Theodora Maksimovic, ένα παιδί που 10 χρόνια πριν έπασχε από βαριάς μορφής λευχαιμία, και ενώ είχε απειροελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει, όπως έλεγαν οι γιατροί, η Πριγκίπισσα Αικατερίνη ανέλαβε την νοσηλεία του και την περίθαλψη του στην Ελλάδα. Δέκα χρόνια μετά το παιδί αυτό νίκησε την μάχη και ετοιμάζεται για τις σπουδές του.Το παιδί αυτό, ολόκληρη κοπέλα πια, στεκόταν ευτυχισμένη μπροστά στη πριγκίπισσα που της έσωσε τη ζωή και προσπαθούσε να βρεί λόγια για να την ευχαριστήσει, αλλά όπως είπε και η ίδια τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να εκφράσουν τη απέραντη ευγνωμοσύνη της!

Στη σημαντική αυτή εκδήλωση, εκτός από την πριγκίπισσα Αικατερίνη, που κατά την ομιλία της εκτός των άλλων εξήρε την αξία της φιλανθρωπίας, καθώς και την βοήθεια που χρειάζεται η Ελλάδα, μίλησε και ο Ιταλός Πρέσβης κύριος Luigi Marras, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και εξήρε το έργο του Lifeline Hellas. Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος εξάλλου ευχαρίστησε τους φίλους του Lifeline για την μεγάλη συμβολή τους. Τέλος ο Πρόεδρος Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας αναφέρθηκε στο έργο του σωματείου και στην μεγάλη του προσφορά στα κρατικά νοσοκομεία της Ελλάδος και ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους συμμετέχοντες.

Το μαγευτικό περιβάλλον της ιταλικής πρεσβείας το έκανε ακόμα πιο όμορφο η μοναδική διακόσμηση της κας Έμης Τρικάρδου που με την εταιρεία της Artemide πάντα επιμελείται με τρόπο ιδιαίτερα καλόγουστο και υψηλών προδιαγραφών τις εκδηλώσεις του Life Line και οι καλεσμένοι έφυγαν από την ιταλική πρεσβεία με μεγάλη ικανοποίηση, αλλά και με τα υπέροχα δώρα των εταιρειών Achilleas Accessories και Molton Brown.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες Affidea Ευρωιατρική, Medical Anti-Aging Center, Artemide, Beat be spoke events & services, Βίκος, Martini, Kayak, Molton Brown, Lazaris, Quality Catering services, Ελληνικά Κελλάρια, Achilleas Acessories και το εστιατόριο Al Pino.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.