ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρεμπούτσικα και Μουζουράκη επέλεξε ο Δήμος Αθηναίων για την αλλαγή του χρόνου-Ολες οι εκδηλώσεις [πρόγραμμα]

Ρεμπούτσικα και Μουζουράκη  επέλεξε ο Δήμος Αθηναίων για την αλλαγή του χρόνου-Ολες οι εκδηλώσεις [πρόγραμμα]

Με 220 δωρεάν εκδηλώσεις μέσα σε 34 μέρες, ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα, σε κάθε πλατεία και γειτονιά της πόλης.

Ονόματα που το κάθε ένα έχει διαγράψει την δικιά του πορεία στο θέατρο, Γιάννης Κακλέας, Μανόλης Παντελιδάκης, Φρόσω Λύτρα, έχουν αναλάβει, όχι μόνο να στολίσουν την Αθήνα, αλλά να βγάλουν τους πολίτες σε δρόμους και πλατείες. Να συμμετέχουν όλοι στη φετινή γιορτή. Να γίνει κάθε γωνιά της Αθήνας, στέκι για τον κάθε ένα, ανάλογα με τα γούστα του.

Το δέντρο με τις πεταλούδες και τα φωτεινά ανθρωπάκια

Προορισμός των παιδιών για φέτος η πλατεία Κλαυθμώνος, με εκδηλώσεις, εργαστήρια, παραστάσεις αφιερωμένες στα παιδιά και δέντρο από πεταλούδες. Εκτός από την πλατεία Κλαυθμώνος, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια, περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες και σε Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, τα Πολιτιστικά Κέντρα, το Κέντρο Πηλού του δήμου Αθηναίων, καθώς και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους.

Η φάτνη φέτος θα είναι τρισδιάστατη και θα στηθεί στην Αθηναϊκή Τριλογία (Προπύλαια), με τον Γιάννη Κακλέα να δημιουργεί προβολές πάνω σε ένα τεράστιο καμβά.

H Big Band του Δήμου της Αθήνας

12 Δεκεμβρίου ο επίσημος φωτισμός

Το δέντρο θα στηθεί στο Σύνταγμα, μία εικαστική δημιουργία του Μανόλη Παντελιδάκη. Το ραντεβού για την εκκίνηση των γιορτών έχει δοθεί για τις 12 Δεκεμβρίου. Το σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης, θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων στις 19.00, ανάβοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο υπό τους ρυθμούς της μπάντας του Δήμου, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία των Gadjo Dilo, της μπάντας φαινόμενο, με τις μοναδικές σουίνγκ διασκευές.

Ενα φεγγάρι πάνω από τους Στύλους

Φως στους Στύλους Ολυμπίου Διός, με ένα φωτεινό φεγγάρι που θα «λούζει» τις μουσικές βραδιές που θα πραγματοποιούνται εκεί, όπως για παράδειγμα στις 21 Δεκεμβρίου που είναι η μεγαλύτερη νύχτα της χρονιάς και η Λένα Πλάτωνος θα τη γεμίσει με ήχους και στίχους.

Καράβι στην Ομόνοια και οι νέοι στο Μοναστηράκι

Ενα τεράστιο καράβι στήνεται στην Ομόνοια. Το σημείο συνάντησης για πολλούς και μία από τις πιο πολυπολιτισμικές γωνιές της Αθήνας. Αντίστοιχες και οι συναυλίες που θα πραγματοποιούνται εκεί, με έθνικ μουσικές του κόσμου.

Το Μοναστηράκι, είναι η γωνιά για τους νέους. Με νεανικά συγκροτήματα και φωτεινά ανθρωπάκια που θα περιδιαβαίνουν γύρω από τους διαβάτες.

Αλλαγή χρόνου κάτω από την Ακρόπολη

Το Θησείο θα είναι η μεγαλύτερη σκηνή για τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Εδώ έχει δοθεί και το ραντεβού για την αλλαγή της χρονιάς, όπως καθιερωμένα γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Το βράδυ της παραμονής του νέου έτους, κρουστά, θα περιδιαβαίνουν την πόλη για να φτάσουν στο Θησείο. Αθηναίους και επισκέπτες καλωσορίζει στο σημείο η Ευανθία Ρεμπούτσικα με τις μελωδίες της, έως ότου το ρολόι δείξει 00:00 και ο Γιώργος Καμίνης δώσει το σύνθημα υποδοχής του νέου έτους, με φόντο τον Παρθενώνα.

Πάνος Μουζουράκης, Μαρίζα Ρίζου παίρνουν σκυτάλη.

φωτογραφία: facebook/Mariza-Rizou

Μουζουράκης-Ρίζου, δίνουν την αμοιβή τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Με εννέα μέλη μπάντα και τραγούδια, για, αλλά και εμπνευσμένα από την Αθήνα, ο Πάνος Μουζουράκης και η Μαρίζα Ρίζου θα τραγουδήσουν τις πρώτες ώρες του 2018. Οι δύο καλλιτέχνες αποφάσισαν να μην πληρωθούν αλλά να συμμετάσχουν με χαρά στην γιορτή της Αθήνας, δίνοντας τα χρήματα που τους αναλογούν σε φιλανθρωπικό σκοπό. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος.

«Οι εκδηλώσεις και ο εορταστικός στολισμός καταδεικνύουν μία πρωτεύουσα εξωστρεφή, δυναμική, αλληλέγγυα, ελκυστική στον επισκέπτη της και ζεστή για τους κατοίκους της» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά την παρουσίαση του εορταστικού προγράμματος, σημειώνοντας ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διάχυση του εορταστικού μηνύματος σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, αλλά και στο βιβλίο, μιας και η Αθήνα για το 2018, έχει αναδειχθεί από την UNESCO, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.