ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μια πανηγυρική βραδιά με συγκινητικά «ευχαριστώ» από το Make A Wish!

Μια πανηγυρική βραδιά με συγκινητικά «ευχαριστώ» από το Make A Wish!

«Χαμογέλασε, πάει πέρασε, ό,τι έγινε, έγινε μωρό μου», τραγούδησε πρόσφατα, την βραδιά του «ευχαριστώ» του “make a wish” στον επιβλητικό χώρο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, ο Ανδρέας, ένα παιδί ευχής που αποθεραπεύτηκε πριν 13 χρόνια, ένα παιδί παράδειγμα για το μεγαλείο ψυχής και για τη δύναμη που μπορεί να κρύβει μέσα του κάθε μικρός μαχητής.

Οι αγαπημένοι στίχοι του Γιώργου Θεοφάνους, μέσα από το πιο ζεστό μας χειροκρότημα, τραγουδήθηκαν με δάκρυα χαράς και συγκίνησης από τον Αντρέα για λογαριασμό χιλιάδων παιδιών, που ήταν στην ίδια θέση με αυτόν και που έχουν αποθεραπευτεί, ή υπάρχει η ελπίδα να αποθεραπευτούν και σκόρπισαν αισιοδοξία, ελπίδα, και δάκρυα συγκίνησης σε όλους εμάς που είχαμε κατακλύσει την αίθουσα με την παρουσία μας, αλλά και με τα συναισθήματά μας, για την βραδιά του «ευχαριστώ» του make a wish!

Αναστασια Μανιά, Σίσσυ Παπαγεωργίου, Σάντρα Ζαφειρακοπούλου

Η Αναστασία Μανιά με την μητέρα της Δανάη Μανιά

Άλλη μια επίσης συγκινητική στιγμή της βραδιάς του «ευχαριστώ» όπως διαβάσαμε στο sissysworld, ήταν και το θεατρικό που άνοιξε την εκδήλωση, υπό την επιμέλεια του Σταύρου Ζαλμά και που με τη συμμετοχή εθελοντών και γονιών παιδιών ευχής και θέλοντας να δείξει το σκοπό του Οργανισμού, έκανε αναπαράσταση μιάς ευχής, που ήταν το «χτίσιμο» του παρεκκλησίου του Αγ. Εφραίμ επί σκηνής.

Ακόμα και οι τοίχοι θα ράγιζαν από συγκίνηση σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, όχι τόσο από τους 360 παρευρισκόμενους, όσο από τις ευχές, από την ελπίδα και την χαρά της εκπλήρωσής τους, από την αισιοδοξία για ζωή, από την αγάπη και από το αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης που διαπερνούσε κάθε σπιθαμή της αίθουσας, κάθε σπιθαμή της ψυχής μας!

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς του «ευχαριστώ» έγινε ο συγκινητικός απολογισμός του 2017 – για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια από την ίδρυση του Κάνε-Μια-Ευχή, εκπληρώθηκαν 214 ευχές, εκ των οποίων οι 200 ήταν ευχές παιδιών που έχουν νοσηλευτεί στην Ελλάδα, ενώ οι 14 αφορούσαν παιδιά του εξωτερικού, που το όνειρό τους ήταν σχετικό με τη χώρα μας.

Απευθύνθηκε επίσης δημόσιο ευχαριστώ στους δωρητές, ιδιώτες και εταιρείες και στους χορηγούς που συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου αυτού, συνεισφέροντας σε είδος ή και σε χρηματικές δωρεές, ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν με μοναδικό τρόπο οι μεταμορφωτικές αυτές εμπειρίες των παιδιών.

Απονομή βραβείων έγινε επίσης σε εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους, αφού προκειμένου να εκπληρωθούν αυτές οι 214 ευχές παιδιών, απαιτήθηκαν περισσότερες από 25.000 ώρες εθελοντικής και μη εργασίας και 445 συναντήσεις με οικογένειες και παιδιά ευχής καθώς και η διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων και δράσεων για την εξεύρεση πόρων.

To sissysworld βραβεύτηκε και φέτος ανάμεσα σε άλλους εθελοντές που προσέφεραν σημαντικά έργα, μια βράβευση που αποτελεί για την κα Σίσσυ Παπαγεωργίου αναγνώριση προσφοράς και έδωσε μεγάλη χαρά, την ίδια χαρά που είχε αισθανθεί και πέρυσι όταν το sissysworld είχε βραβευτεί από το make a wish,ανάμεσα σε 6 κορυφαία ΜΜΕ!

Όπως και πέρυσι, η ατμόσφαιρα ήταν άκρως συγκινητική, και παρ όλο που αφορούσε παιδιά που νοσούν, ωστόσο δεν είχε ούτε ίχνος ηττοπάθειας, μιζέριας, μεμψιμοιρίας, αλλά αντίθετα η βραδιά «του ευχαριστώ» κυλούσε σε ένα κλίμα πανηγυρικό, χαράς και αισιοδοξίας!

Αυτό φυσικά οφείλεται στην εξαιρετική μαεστρία της Προέδρου του σωματείου Αναστασίας Μανιά και της γενικής διευθύντριάς του Σάντρας Ζαφειρακοπούλου, που συνοδοιπόροι σε ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο, δουλεύουν ακούραστα και φέρουν σε πέρας δύσκολες αποστολές με ευαισθησία, αλλά και ρεαλισμό, δυναμισμό και αποτελεσματικότητα και κυρίως αφήνοντας πάντα διάχυτες τις ηλιαχτίδες της χαράς, της ελπίδας και της ζωής.

Σάντρα Ζαφειρακοπούλου

Η κυρία Μανιά ανοίγοντας τη βραδιά και αναφερόμενη στο Ταξίδι της Ευχής, που αποτέλεσε του κύριο θέμα του απολογισμού, δήλωσε: «Η ζωή δεν είναι όμορφη αν δεν ταξιδεύεις με αποσκευές την ελπίδα, τη χαρά και τη δύναμη. Η εμπειρία της εκπλήρωσης ευχής με βάση θεσμοποιημένες αλλαγές του Παγκόσμιου Οργανισμού, εκτείνεται πλέον στο χρόνο και το Ταξίδι της Ευχής είναι αυτό που θα μεταμορφώσει τα παιδιά. Από την έκπληξη του παιδιού, στη συμμετοχή του ακόμη και στην οργάνωση. Από τη μία μαγική ημέρα, στις πολύ περισσότερες.»

Η κυρία Ζαφειρακοπούλου, αφιέρωσε τη βραδιά στους γονείς παιδιών ευχής αναφέροντας την ιστορία που την έδεσε με δύο μητέρες, αλλά και δίνοντας την υπόσχεση «Θα ονειρευόμαστε τα ίδια όνειρά σας, θα προσευχόμαστε μαζί σας. Θα ταξιδεύουμε μαζί σας ένα ταξίδι Δύναμης, Χαράς και Ελπίδας.»

Περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες ΕΔΩ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ MAKE A WISH:

Yιοθετείστε την ευχή ενός παιδιού:
Ο κάθε ιδιώτης μπορεί να «υιοθετήσει μια ευχή» ολικά ή μερικά επιλέγοντας από μια λίστα ευχών, όπου εκτός από τις ευχές αναγράφεται και το κόστος τους.
Μπορεί επίσης κάποιος να προτιμήσει να αγοράσει για το γάμο του ή για τα βαφτίσια του παιδιού του υπέροχες μπομπονιέρες και προσκλητήρια από το make a wish, ή ακόμα στην απώλεια ενός κοντινού του προσώπου, μπορεί κάποιος να προτιμήσει να γίνουν δωρεές εις μνήμην του θανόντος υπέρ του make a wish!

Πολύ εύκολα επίσης μπορεί κανείς να στείλει τη λέξη WISH στο 19808 ή να αγοράσει το Αστέρι της Ευχής με 2 μόνο ευρώ.
Εξάλλου μια εταιρεία μπορεί να αυξήσει ελάχιστα την τιμή ενός προϊόντος της, ώστε να δωρίσει στο make a wish αυτό το επιπλέον ποσό, μπορεί επίσης να κάνει χρήση του λογοτύπου του make a wish σε προιόντα της , ή να φιλοξενήσει στον χώρο της μια κάλπη συλλογής χρημάτων των πελατών υπέρ του make a wish!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
www.makeawish.gr
τηλέφωνο: 210 9637660

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.