ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος αποκτά εκ νέου ζωή – Έγινε πινακοθήκη με καταβολές από Νέα Υόρκη! (φωτό)

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος αποκτά εκ νέου ζωή – Έγινε πινακοθήκη με καταβολές από Νέα Υόρκη! (φωτό)

Το επιβλητικό κτίριο με την υπογραφή του Γερμανού σπουδαίου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ, γωνία Πινδάρου, Ακαδημίας και Κανάρη, παίρνει και πάλι ζωή.

Εκεί που μέχρι πρότινος στεγαζόταν η Ταινιοθήκη της Ελλάδας, εγκαινιάζεται σήμερα ένας νέος εκθεσιακός χώρος. Είναι η Allouche-Benias Gallery, που έρχεται κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη και αισιοδοξεί να ενταχθεί στον πολιτιστικό αθηναϊκό χάρτη κι από εκεί στον διεθνή.

Δημιούργημα και έμπνευση ενός Γάλλου, του Eric Allouche (Ερίκ Αλούς), και ενός ελληνικής καταγωγής Αμερικανού, του George Benias (Τζορτζ Μπενιάς), ο νέος αυτός χώρος ξεκινά με μια τετραπλή έκθεση Αμερικανών καλλιτεχνών της δεκαετίας του ΄80 και του ΄90.

Με καταγωγή από το Aix En Provence της Γαλλίας, ο 62χρονος σήμερα Εric Allouche, είναι ιδιοκτήτης της Allouche Gallery στη Νέα Υόρκη (82 Gansevoort St, New York, NY 10014), ξεκίνησε την πορεία του από τον χώρο της διαφήμισης και στη συνέχεια, αφού πέρασε τον Ατλαντικό, στράφηκε στην τέχνη. Ο 34χρονος George Benias, άφησε πίσω του τις σπουδές οικονομικών και εδώ και εννέα χρόνια συνεργάζεται, ως επιμελητής και art dealer, με τον Allouche. Σήμερα ο ίδιος διαθέτει μια προσωπική συλλογή 300 περίπου έργων τέχνης. Μαζί, οι δυό τους, ως συνεταίροι πια, Allouche και Benias κάνουν έναν ακόμα βήμα.

Η πρώτη έκθεση

Η έκθεση Allouche Benias Inaugural Show παρουσιάζει τη δουλειά τεσσάρων αμερικανών καλλιτεχνών: Πρόκειται για τους Kenny Scharf, Ross Bleckner, Enoc Perez και Donald Baechler. Ολοι, πλην του Enoc Perez, ανήκουν στη γενιά του ΄80 και αντιπροσωπεύοντας με τον δικό του τρόπο ο καθένας, τον επαναπροσδιορισμό της ζωγραφικής, έτσι όπως αντικατοπτρίζεται στα όψιμα έργα του A. Warhol και στις αναζητήσεις καλλιτεχνών όπως οι J. M Basquiat, J. Schnabel, K. Haring κ.ά. Ο Perez εντάσσεται μεν σε μια νεότερη γενιά, με σαφείς επιδράσεις από τους προηγούμενους. Σαν τέσσερις ατομικές εκθέσεις, μοιρασμένες στις αίθουσες και τους δύο ορόφους του κτιρίου, αποβλέπουν σε έναν δημιουργικό διάλογο μεταξύ τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.