Στις 29 Αυγούστου συναυλία στο Ηρώδειο για τους πυρόπληκτους αφιερωμένη στον Μάνο Ελευθερίου

Στις 29 Αυγούστου συναυλία στο Ηρώδειο για τους πυρόπληκτους αφιερωμένη στον Μάνο Ελευθερίου

Μια πλειάδα μουσικών και τραγουδιστών συμμετέχουν στη συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, που διοργανώνει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όλα τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Η συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2019, στις 9.00 μμ., τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν οι Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης και άλλοι καλλιτέχνες

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Φεστιβάλ, «η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ξέσπασε στις 23 Ιουλίου. Τις ίδιες μέρες έφυγε απ’ τη ζωή ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες της τελευταίας πεντηκονταετίας. Από τον “Άγιο Φεβρουάριο” του Δήμου Μούτση στα “Λαϊκά” του Μίκη Θεοδωράκη, από τη “Θητεία” του Γιάννη Μαρκόπουλου στο “Κάτω απ’ τη μαρκίζα” του Γιάννη Σπανού, από το “Ελεύθεροι κι ωραίοι” του Σταύρου Κουγιουμτζή στον “Άμλετ της σελήνης” του Θάνου Μικρούτσικου και το “Είν’ αρρώστια τα τραγούδια” του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής».

Στη συναυλία συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη και πολυμελής ορχήστρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργος Νταλάρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 60 ευρώ (VIP), 45 ευρώ (A’ Ζώνη), 35 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Γ’ Ζώνη) και 20 ευρώ (άνω διάζωμα) έως 15 ευρώ (φοιτητικά και 65+) και 10 ευρώ (ΑΜΕΑ και άνεργοι). Όπως πληροφορεί το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όσοι επιθυμούν να στηρίξουν το σκοπό της συναυλίας αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, μπορούν να αγοράσουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης των 20 ευρώ χωρίς θέση, από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών ή από τη Viva.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.