ΔΕΘ: Η Αναστασία Ζαννή έψαλε τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και ΉΠΑ

ΔΕΘ: Η Αναστασία Ζαννή έψαλε τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και ΉΠΑ

Η σοπράνο ερμήνευσε α καπέλα τους εθνικούς ύμνους των ΗΠΑ και της Ελλάδας, παρουσία μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, πριν γίνουν τα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ.

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αναφέρθηκε στη σημασία να αναδειχθεί η Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή.

«Η ΔΕΘ προσφέρει πραγματικές δυνατότητες και για τις δύο πλευρές. Με τον τρόπο αυτό θα διευρυνθούν οι οικονομικοί δεσμοί και η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών», τόνισε ο κ. Ρος, που συνεχάρη όλες τις αμερικανικές εταιρείες που μετέχουν στο περίπτερο.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι κατά το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον είχε συζητήσει με τον πρόεδρο Τραμπ τη σημασία του να είναι οι ΗΠΑ η τιμώμενη χώρα στην πρώτη ΔΕΘ μετά το τέλος της οκταετούς περιόδου των μνημονίων «που σηματοδοτεί την επάνοδο της χώρας στην ανάπτυξη και την κανονικότητα».

«Μας ενώνουν πολλά. Πάνω απ’ όλα, μας ενώνουν κοινές αξίες, αγώνες για κοινές αξίες και κοινούς στόχους. Έχουμε ιστορικούς και δυνατούς δεσμούς, σκληρή δουλειά, δύσκολες στιγμές, αλλά μια διαρκής και ακατάβλητη προσπάθεια για την πρόοδο και ευημερία», τόνισε.

«Έχουμε να πάρουμε πάρα πολλά παραδείγματα, σημαντικές εμπειρίες και τεχνογνωσία από την παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι πλέον «μπορούμε να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, να επενδύσουμε με σχέδιο, να δώσουμε χώρο στις ζωντανές δυνάμεις αυτού του τόπου».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας. «Η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε μια εύθραυστη ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας, μια χώρα που μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο σ’ αυτήν την εποχή. Η στήριξή σας με την παρουσία σας εδώ είναι σημαντική συμβολή», σημείωσε.

Η φετινή ΔΕΘ, ανέφερε, σηματοδοτεί τη δυνατότητα της Θεσσαλονίκης να παίξει σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και να καταστεί ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης στην οικονομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδος με τις ΗΠΑ δημιουργούν την καλύτερη βάση, θέτουν τα θεμέλια μιας νέας προοπτικής τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Προοπτική ασφάλειας, ανάπτυξης, ειρήνης και σταθερότητας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.