Μόνο στην Ελλάδα: Βούλιαξε η «Αρμάτα» στις Σπέτσες πριν της βάλουν φωτιά!

Μόνο στην Ελλάδα: Βούλιαξε η «Αρμάτα» στις Σπέτσες πριν της βάλουν φωτιά!

Βούλιαξε πριν προλάβουν οι διοργανωτές να το πυρπολήσουν το πλοιάριο για τη γιορτή της Αρμάτας στις Σπέτσες! Κάποιος λάθος υπολογισμός, πιθανότατα στο κέντρο βάρους, είχε ως αποτέλεσμα η Αρμάτα, που ήταν φορτωμένη με βεγγαλικά, να γείρει από τη μία πλευρά και να βουλιάξει.

Η εικόνα του βυθισμένου πλοιαρίου προκάλεσε το εκνευριστικό γέλιο ορισμένων θεατών αλλά και τον πανικό των διοργανωτών, αφού η φετινή γιορτή της Αρμάτας που φτάνει στο αποκορύφωμά της απόψε το βράδυ, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.

Χιλιάδες επισκέπτες κατακλύζουν το νησί κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες για να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση του ιστορικού, πολιτιστικού αλλά και θρησκευτικού γεγονότος.

Ο Δήμος Σπετσών τιμά κάθε χρόνο την κορυφαία εκδήλωση ηρωισμού των Σπετσιωτών, τη Ναυμαχία των Σπετσών που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1822 και η οποία έχει καταγραφεί ως ένα από σημαντικότερα γεγονότα της Επανάστασης του 1821.

Διοργανώνει την «Αρμάτα» τη μεγαλύτερη γιορτή του νησιού, με αναπαράσταση της ένδοξης Ναυμαχίας, πλαισιωμένη από εξαιρετικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι Σπετσιώτες αφιέρωσαν τη νίκη τους στην Παναγία, κτίζοντας το εκκλησάκι Παναγία Αρμάτα, επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, βοήθησε τους Έλληνες να κατατροπώσουν τον τουρκικό στόλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.