ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στην παιδική ευημερία 

1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στην παιδική ευημερία 

Το Ερευνητικό Έργο C.W.-SMILE, το Χαμόγελο του Παιδιού και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, διεξάγουν στις 5-7 Ιουλίου 2019 το 1o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στην παιδική ευημερία, με θέμα: «H παιδική ευημερία και προοπτικές βελτίωσής της».

Ρεκόρ Συμμετοχής στη συγκρότηση της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι σπάσαμε κάθε ρεκόρ στις συμμετοχές των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής και των Συνέδρων. Στην Επιστημονική Επιτροπή συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες στο πεδίο της Παιδικής Ευημερίας από όλον τον κόσμο.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα του επιστημονικού πεδίου της ευημερίας και της παιδικής ευημερίας, που διδάσκουν στο εξωτερικό , όπως ο Καθηγητής Alex Michalos από το University of Northern British Columbia, του Καναδά, ο οποίος συμμετέχει και ως Σύνεδρος, ο Καθηγητής John Poulakos, από το University of Pittsburg, USA, ο οποίος συμμετέχει και ως Σύνεδρος, η Lisa Pedrini, Project Manager του Δείκτη Παιδικής Ευημερίας MDI, από το University of British Columbia, του Καναδά. Στην Επιτροπή συμμετέχουν καταξιωμένοι Επιστήμονες και μεγάλα ονόματα και από την Ελλάδα, όπως η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, κυρία Ισμήνη Κριάρη.

Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου και στους Eναρκτήριους Λόγους θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων 😮 Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κύριος Κώστας Γιαννόπουλος, η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κυρία Ισμήνη Κριάρη και ο καταξιωμένος παγκοσμίως στο πεδίο της ευημερίας και της παιδικής ευημερίας, Καθηγητής Αlex Michalos από το University of Northern British Columbia.

Η δημοσίευση των Πρακτικών

Τα πρακτικά του συνεδρίου θα δημοσιευτούν ηλεκτρονικά, ενώ τα καλύτερα Papers θα δημοσιευτούν σε Διεθνές Επιστημονικό Περιοδικό (scopus).

Που αποσκοπεί το Συνέδριο αυτό

Το συνέδριο αυτό αποσκοπεί στο να φέρει κοντά Επιστήμονες και Φορείς, από όλον τον κόσμο και από διάφορες ειδικότητες (γιατρούς, δάσκαλους, ψυχολόγους, οικονομολόγους, νομικούς, φιλόσοφους, κοινωνικούς λειτουργούς, μαθηματικούς, εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους, διατροφολόγους, πολιτικούς επιστήμονες, περιφερειολόγους, κ.α.) , προκειμένου να προσεγγιστεί η παιδική ευημερία , σφαιρικά και πολυδιάστατα. Το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει μια μικρή κοιτίδα, όπου για πρώτη φορά θα γεννηθεί, θα αναπτυχθεί και θα εξελιχθεί ,στην Ελλάδα, μια πολύ-επιστημονική συζήτηση για την ευημερία των παιδιών και τις δυνατότητες βελτίωσης της.

Οι κύριες θεματικές ενότητες του Συνεδρίου :

1. H υγεία (σωματική και ψυχική), ως προσδιοριστικός παράγοντας της παιδικής ευημερίας.

2. Η εκπαίδευση ως προσδιοριστικός παράγοντας της παιδικής ευημερίας.

3. Η διατροφή ως προσδιοριστικός παράγοντας της παιδικής ευημερίας.

4. Ο ελεύθερος χρόνος (παιχνίδι, κ.α.) ως προσδιοριστικός παράγοντας της παιδικής ευημερίας.

5. Ο πολιτισμός ως προσδιοριστικός παράγοντας της παιδικής ευημερίας.

6. Οι εισοδηματικοί προσδιοριστικοί παράγοντες (εισόδημα, ανεργία, υλικές συνθήκες διαβίωσης, κ.α.) της παιδικής ευημερίας.

7. Σχολικός εκφοβισμός, βία και σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

8. Η παιδική ευημερία υπό το πρίσμα της νομικής επιστήμης και των δημοσίων θεσμών.

9. Η παιδική ευημερία υπό το πρίσμα της οικονομικής επιστήμης.

10. Η ευημερία υπό το πρίσμα της φιλοσοφίας.

11. Μεθοδολογίες καταγραφής της παιδικής ευημερίας.

12. Στοχοθετημένες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της παιδικής ευημερίας (από φορείς της κεντρικής κυβέρνησης, των Δήμων, των Περιφερειών, από Μ.Κ.Ο., από άλλους φορείς), σε διεθνές και τοπικό επίπεδο.

13. Η παιδική ευημερία στις Περιφέρειες και στους Δήμους της Ελλάδας.

14. Η παιδική ευημερία σε διεθνές επίπεδο.

Email αποστολής των Abstracts: [email protected] Προθεσμία αποστολής τους: Έως 05 Ιουνίου, 2019. Έκταση Περιλήψεων : Mέχρι 300 Λέξεις. Kόστος Συμμετοχής: Δωρεάν. Γνωστοποίηση Αποδοχής των Περιλήψεων: Έως 10 Ιουνίου 2019. Γλώσσα υποβολής του Abstract: H Eλληνική ή η Αγγλική

Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την Ιστοσελίδα- Website: http://www.childrenwelfaresm.com/el/events Eπίσης μπορεί να ενημερώνεται από τη σελίδα στο Facebook: https://web.facebook.com/CW-SMILE-955696607974218/?modal=admin_todo_tour , αλλά και από τη σχετική εκδήλωση που έχει δημιουργηθεί στο Facebook: https://web.facebook.com/events/2010738562554601/

(Λεριού Ειρήνη, Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109230912. Ώρες επικοινωνίας : Δευτέρα 12:00-14:00, e-mail: [email protected] )

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.