ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο ΣΒΑΠ τιμήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το βραβείο επιχειρηματικής ηθικής

Ο ΣΒΑΠ τιμήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το βραβείο επιχειρηματικής ηθικής

Στην 12η εκδήλωση των βραβείων EBEN GR που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο “Κωστής Παλαμάς” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρευρέθησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής, εκπρόσωποι Πολυεθνικών Ομίλων, παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου, μέλη της Διεθνούς Ακαδημαϊκής Κοινότητας και μέλη του EBEN, Στελέχη Οργανισμών με ενεργό δράση και συνεισφορά στον τομέα της Κοινωνικής Υπευθυνότητας και Επιχειρηματικής Ηθικής.

Ο Πρόεδρος του EBEN GR κύριος Αντώνης Γκορτζής τόνισε πως ο στόχος του EBEN GR, είναι η εφαρμογή συστημάτων από τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να συμβάλλουν στην εταιρική αειφόρα ανάπτυξη καθώς και στην ευρύτερη κοινωνική ευημερία.

Μεταξύ των εταιριών και οργανισμών που έλαβαν τις πιστοποιήσεις για το 2019 είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς όπου του απενεμήθη το ασημένιο βραβείο για μια σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και επιχειρηματικής ηθικής.

Οι δράσεις του κ. Δημήτρη Μαθιού και στην πολυετή θητεία του από την θέση του προέδρου του Δ.Σ. του ΣΒΑΠ έχει ταυτιστεί και με ευαισθητοποιήσεις συνδεδεμένες με το περιβάλλον, την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, την εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων μέσω προγραμμάτων, τις χορηγίες σε αθλητικούς συλλόγους, σε σχολεία, στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, τις κινητοποιήσεις για την ανάπτυξη περιβαλλοντικών πάρκων συνθέτοντας κύκλο παρεμβάσεων για ένα καλύτερο αστικό περιβάλλον ικανών να ενισχύσουν και τις πολιτικές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην για επίτευξη των στόχων του.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ,από τον Πρόεδρο του EBEN GR κ.Αντώνη Γκορτζή, ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός δήλωσε:

«Η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι πολύ σημαντική γιατί αντανακλά την απαίτηση των σύγχρονων πολιτών, όλων μας, να λειτουργούν οι επιχειρήσεις με έναν τρόπο υπεύθυνο και ηθικό, να φέρονται ως ενεργοί πολίτες στις κοινωνίες όπου λειτουργούν, να νιώθουμε ότι μοιράζονται τις ίδιες αξίες μ’ εμάς. Γιατί στο επιχειρηματικό περιβάλλον δεν ανήκουμε μόνο εμείς , οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες. Ανήκει όλο το δυναμικό που αλληλεπιδρά στην επιχείρηση ,ενδιαφερόμενο για τις δραστηριότητές της.

Και υπό την απόλυτα αποδεκτή αυτή έννοια χαίρομαι και θεωρώ τιμή μου, ως επιχειρηματίας και ως πρόεδρος επιχειρηματικής Οργάνωσης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς,να παραλάβω μια τόσο τιμητική διάκριση για την επιχειρηματικότητα. Στις μέρες μας τι άλλο να περιμένει κανείς από την ηθική επιχειρηματική αναγνώριση. Όταν μάλιστα η αναγνώριση είναι θεσμική δεν μπορείς να βρεις λόγια να εκφράσεις την ικανοποίησή σου. Και εσύ προσωπικά. Και εκείνοι που εκπροσωπείς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

(Από αριστερά προς δεξιά: Ριμποπούλου Κατερίνα Διευθύντρια του ΣΒΑΠ, Μουζάκη Ελευθερία μέλος ΔΣ του ΣΒΑΠ και Πρόεδρος της εταιρείας ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.Ε, Μαθιός Δημήτρης Πρόεδρος του ΣΒΑΠ, Κάτρη Ειρήνη Σύμβουλος Επικοινωνίας του ΣΒΑΠ (LEVEL COMMUNICATION), Κολιούση Δώρα Στέλεχος του ΣΒΑΠ.)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.