ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φεστιβάλ Καννών 2020: Το κόκκινο χαλί δεν θα στρωθεί φέτος λόγω κορωνοϊού

Φεστιβάλ Καννών 2020: Το κόκκινο χαλί δεν θα στρωθεί φέτος λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με τη νέα επίσημη ανακοίνωση του 73ου Φεστιβάλ Καννών, η διοργάνωση δεν πρόκειται να διεξαχθεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, όπως στόχευαν αρχικά οι διοργανωτές, αλλά θα πάρει μια νέα μορφή που είναι υπό διερεύνηση

Στις 19 Μαρτίου οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Καννών εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τοποθετούσαν την διεξαγωγή του Φεστιβάλ σε μεταγενέστερη ημερομηνία από την προκαθορισμένη της 12ης Μαϊου 2020, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Με μια νέα ανακοίνωση όμως που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, έπειτα από τις εξαγγελίες του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, φαίνεται ότι το σημαντικότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ δεν πρόκειται να διεξαχθεί μέσα στο 2020 με τη συνηθισμένη του μορφή, αλλά να μετασχηματιστεί σε…κάτι άλλο, δίνοντας προτεραιότητα στην στήριξη της κινηματογραφικής παραγωγής μέσω της απαραίτητης για την παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα, Αγοράς του.

Η ανακοίνωση του Φεστιβάλ Καννών

Μετά τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου, τη Δευτέρα 13 Απριλίου αποδεχτήκαμε ότι η αναβολή του 73ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, που αρχικά εξετάστηκε για τα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, δεν αποτελεί πλέον επιλογή.

Είναι προφανώς δύσκολο να υποθέσουμε ότι το Φεστιβάλ των Καννών θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί φέτος στην αρχική του μορφή.

Παρ ‘όλα αυτά, από χθες το βράδυ έχουμε ξεκινήσει πολλές συζητήσεις με επαγγελματίες, στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Ολοι συμφωνούν ότι το Φεστιβάλ των Καννών, ένας βασικός πυλώνας για την κινηματογραφική βιομηχανία, πρέπει να διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα που θα επιτρέπουν την υποστήριξη του κινηματογραφικού έτους, καθιστώντας τις Κάννες 2020 πραγματικότητα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Οταν περάσει η υγειονομική αυτή κρίση, της οποίας η επίλυση παραμένει η προτεραιότητα όλων, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ξανά και να αποδείξουμε τη σημασία του σινεμά και του ρόλου που διαδραματίζουν στη ζωή μας το έργο του, οι καλλιτέχνες, οι επαγγελματίες, οι κινηματογράφοι και το κοινό τους. Ετσι πρόκειται να συνεισφέρουν στο Φεστιβάλ των Καννών, η Αγορά των Ταινιών (Marché du Film) και οι παράλληλες ενότητες (Εβδομάδα Κριτικής, Το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, ACID). Δεσμευόμαστε γι’ αυτό και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους είναι δίπλα μας, δημόσιοι αξιωματούχοι (Δημαρχείο των Καννών, Υπουργείο Πολιτισμού, το CNC), μέλη της βιομηχανίας καθώς και οι συνεργάτες μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι γνωρίζουν ότι η αβεβαιότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί διεθνώς σχετικά με την υγειονομική κατάσταση. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε σύντομα σχετικά με το σχήμα που θα πάρουν τελικά οι Κάννες του 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.