«Δεν έχουμε πάρει ευρώ από κανέναν από τη Γερμανία για να ξεπλύνουμε τους Ναζί» λέει ο σκηνοθέτης του «Καλάβρυτα 1943»

«Δεν έχουμε πάρει ευρώ από κανέναν από τη Γερμανία για να ξεπλύνουμε τους Ναζί» λέει ο σκηνοθέτης του «Καλάβρυτα 1943»

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Καλάβρυτα 1943», Νικόλας Δημητρόπουλος, ο οποίος δέχθηκε κατηγορίες ότι «ξεπλένει τους Ναζί» επειδή παρουσιάζει έναν Αυστριακό της γερμανικής 117ης Μεραρχίας Καταδρομών να διασώζει τα γυναικόπαιδα από το σχολείου του μαρτυρικού χωριού έδωσε τη δική του απάντηση.

«Δεν έχουμε πάρει ευρώ από κανέναν από τη Γερμανία για να ξεπλύνουμε τους Ναζί. Τελεία!» ξεκαθαρίζει ο κ. Δημητρόπουλος.

«Εμείς αυτό που πάντα θέλαμε να δείξουμε είναι τα αίσχη και τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι Ναζί στα Καλάβρυτα. Και να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι ο φασισμός είναι γεμάτος μίσος. Ενας άνθρωπος που ανοίγει μια πόρτα δεν ακυρώνει τα εγκλήματα που έκαναν οι Ναζί στους Καλαβρυτινούς και όπου αλλού τα έκαναν! Οι Καλαβρυτινοί ήδη δέχονται ότι ένας ή δυο Γερμανοί Ναζί σώσανε δυο παιδιά που πηγαίναν για εκτέλεση μαζί με τον ανδρικό πληθυσμό της περιοχής. Τα κρύψαν από πίσω τους και τα πήγαν πιο πέρα. Δεν καταλαβαίνω σε τι έγκειται το μεγάλο τους πρόβλημα με την πόρτα που άνοιξε ο Αυστριακός!» αναφωνεί ο σκηνοθέτης στο Sputnik.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Γιατί η μαρτυρία για τη διάσωση των δυο παιδιών είναι εντάξει; Εδώ λένε ότι δεν βάλαν καν φωτιά οι Γερμανοί στο σχολείο, ενώ εμείς δείχνουμε να βάζουν. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι λάθος. Οι ίδιοι που φωνάζουν ότι δεν υπήρχε Αυστριακός λένε κι ότι “δεν θέλαν να μας κάψουν”. Είναι λίγο αστείο όλο αυτό για μένα. Ότι εμείς έχουμε γερμανικά συμφέροντα από πίσω μας όταν δείχνουμε ότι οι Ναζί θέλουν να κάψουν όλα τα γυναικόπαιδα, κι ότι ένας Αυστριακός κλονίστηκε και μπορεί να είχε τύψεις την δεδομένη στιγμή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.